25 / 04 / 2024

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 4.3 azaldı!

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 4.3 azaldı!

Almanya'da temmuzda enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin 2,8 arttığını gösterdi.  Sanayi dışında, enerji üretiminde 0,6 ve inşaatta 4,3 azalma yaşandı



Almanya'da, temmuzda ara malı ve tüketim malı üretiminin artmasının etkisiyle bir önceki aya göre yüzde 1,2 yükselen sanayi üretimi, art arda 3 ay artış kaydetti. 

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı geçici verilere göre, mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, temmuzda hazirana kıyasla yüzde 1,2 artış gösterdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sanayi üretimi, Temmuz 2019'a göre ise yüzde 10 azaldı.

Daha önce yüzde 8,9 arttığı açıklanan haziran ayı verisi, yüzde 9,3 artışşeklinde düzenlendi. Sanayi üretimi mayısta ise yüzde 7,4 artmıştı.

Veriler, haziran ayına kıyasla temmuzda enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin 2,8 arttığını gösterdi.  Sanayi dışında, enerji üretiminde 0,6 ve inşaatta 4,3 azalma yaşandı

- "Toparlanma daha yavaş da olsa da devam etti"

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sanayi üretiminde temmuzda, mayıs ayından beri gözlenen toparlanma daha yavaş da olsa da devam etti." denildi.

Sanayi üretiminin haziran-temmuzda, nisan-mayısa göre yüzde 17,9 arttığı belirtilen açıklamada, inşaatta bu artışın yüzde 0,1'de kaldığı kaydedildi. 

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI ağustosta 54,6 puana düştü!


Geri Dön