25 / 04 / 2024

Alpaslan II Barajı ve HES için üretim lisansı talebi olumlu karşılandı

Alpaslan II Barajı ve HES için üretim lisansı talebi olumlu karşılandı

Alpaslan II Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Alpaslan II Barajı ve HES için üretim lisansı talebi olumlu karşılandı



Işıklar Ambalaj Sanayii ve Ticaret A.Ş, bağlı ortaklığı Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş'nin iştiraki olarak Alpaslan II
Konsorsiyumu Ortak Girişim Grubu üyeleriyle birlikte kurulan Alpaslan II Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Alpaslan II Barajı ve HES için üretim lisansı talebi olumlu karşılandı.

Işıklar Ambalaj'ın Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Özışık İnşaat ve Enerji'nin iştiraki olarak 5625 sayılı kanun kapsamında Alpaslan II Konsorsiyumu Ortak Girişim Grubu üyeleriyle birlikte kurulan Alpaslan II Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Muş ilinde kurulması planlanan, 208 MWm/204 MWe gücünde rezervuarlı Alpaslan II Barajı ve HES'ın üretim lisansı için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı'na başvuru yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, başvurunun inceleme ve değerlendirilmesi sonucunda, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 10. maddesinin 3. fıkrası hükmü uyarınca ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 18 Kasım 2009 tarihli ve 2311-6 sayılı kararı ile Alpaslan II Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye Alpaslan II Barajı ve HES üretim tesisi için 49 yıl süreli üretim lisansı verilmesinin uygun bulunduğu kaydedildi.
AA


Geri Dön