19 / 04 / 2024

Alper Alptekin: Tokat'ın yüzde 50'si dönüşmeli!

Alper Alptekin: Tokat'ın yüzde 50'si dönüşmeli!

Anadolu'nun en büyük Kentsel Dönüşüm Projesine star verecek olan Tokat'ın en büyük Kenetsel dönüşüm firması Mali Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alptekin, "Tokat'ın yüzde 50'lik bölümünün dönüşmesi gerekiyor. Yıkılan binalarda gördük. Bunların hepsi ayakta duran tabut" dedi.



Anadolu'nun en büyük Kentsel Dönüşüm Projesine star verecek olan Tokat'ın en büyük Kenetsel dönüşüm firması Mali Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alptekin, "Tokat'ın yüzde 50'lik bölümünün dönüşmesi gerekiyor. Yıkılan binalarda gördük. Bunların hepsi ayakta duran tabut" dedi.


Tokat Belediyesi Anadolu'nun en büyük Kensel Dönüşüm Projesi olan Yazıcıoğlu dönüşüm projesinin startını veriyor. Kentsel dönüşüm bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımlarıyla start alacak. Bölgenin en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirecek olan Mali Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alptekin tüm Tokatlıları temel atma törenine ve Kentsel dönüşüm projesinin açılışına davet etti. Tokat'ın deprem bölgesi olduğunu vurgulayan Alptekin dönüşümlerin acilen gerçekleşmesi gerektiğini söyleyerek "Tokat'ta bin 500 dönümlük arazi üzerine 5.500'lük konutluk bir Anadolu'nun en büyük kentsel dönüşüm projesini Tokat Belediyesi başlatmış durumda. Burada şuana kadar iki müteahhit arkadaş ruhsatlarını aldı, inşaata başladılar. Biz şuan 650 konutluk inşaatlarımızın ruhsat başvurularını yaptık. İlerleyen zamanda 2. Etap 3. Etaplarla diğer müteahhit arkadaşlarla birlikte burada 5.500 konutun yapımını gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşüm projesi olarak Tokat'ta uygulanan proje Anadolu'nun en büyük projesi. Yaklaşık 1.500 adet ev yıkılıyor, bu yıkılan evlerin içerisinde hiçbir tanesinde kavga dövüş mahkeme olmadan güzel bir şekilde yıkım işlemleri gerçekleşiyor. En büyük mutluluğumuz bu" dedi.

 

"BU BİNALAR AYAKTA DURAN TABUT"

Yıkılan binaların betonlarının çok kötü çıktığını belirten Mali Gurup Başkanı Alper Alptekin "Bunların beton sınıfı C5, C6 çıktı bunların hep birer ayakta duran tabut. Bundan dolayı da bir an önce tüm müteahhit arkadaşlarında bu kentsel dönüşüme katılıp el birliğiyle bu tabutu bu cenazeyi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Tokat birinci derecede deprem bölgesi Allah göstermesin ilk depremde bu binalar yıkılacak binalar. Yarın sembolik olarak düzenleyeceğimiz temel atma törenimiz var. Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Mehmet Özhaseki katılımlarıyla vatandaşımıza kentsel dönüşümün önemini anlatacağız. Bu program ülkemizin geçtiği bu sıkıntı içerisinde hala yatırımların hız kesmediğini yatırımların devam ettiği ve bundan dolayı da alıcı gurubunda hala var olduğu. Hem yüklenicinin hem alıcının ülkesine devletine güvenin tam olduğunu gösterme açısından Allah'ın izniyle belediyemiz güzel bir törenle kentsel dönüşümün startını vermiş olacak" şeklinde konuştu.


"SAYIN BAKANIMIZ TECRÜBESİYLE IŞIK TUTACAK"

Alptekin "Sayın Bakanımızın Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanlığı döneminde de herkesin tanıdığı biriydi ve bizim gibi müteahhit arkadaşlar için büyük şanstır sayın Bakanımız. Belediye ayağını biliyor Ankara'daki sıkıcı bürokrasiyi biliyor. Tecrübelerinden faydalanacağımızı düşünüyoruz. Sektörün önünü açacağını düşünüyoruz. Kentsel dönüşümün daha sağlık yapılabilmesi için Belediye Başkanımızın ve Bakanımızın önümüzü tıkayan sorunları çözüp hem yatırımların önü açılacaktır hem halkımız sağlıklı binalara kavuşacaktır hem de ülke ekonomisi kazanacaktır. Sayın Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu çok büyük hizmetler verdi bu kentsel dönüşümün oluşumda. Halkımızda Belediyemizin güvencesinden dolayı bu kadar rahat oldu. Halkımız belediyeye güvendiği için dönüşüm daha kolay oldu. Halkımızın ve Belediyemizin bu güvenine karşı bizde 18 ay gibi kısa bir sürede bu dönüşümü gerçekleştirip halkımız ev sahibi yapacağız. Bakanımızın Tokat programı yoğun eğer fırsat bulursak sektörün ve kentsel dönüşümün sıkıntılarını bakan beye dosya halinde vermeyi düşünüyoruz zaman olmazsa ziyaret ederek vermeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


"TOKAT'IN YÜZDE 50'SİNİN DÖNÜŞMESİ LAZIM"

Tokatlılara çağrıda bulunan Alper Alptekin "Tüm Tokatlı hemşerilerime sesleniyorum Tokat'ın yüzde 50'sinin değişmesi gerekiyor. Bu çok büyük bir oran, bundan dolayı Yazıcıoğlunda ki gibi birlik beraberlik içinde bu dönüşümleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Kimse bir dairesi yerine 3 daire istemesin. Kimse bu işi ranta çevirmesin önce can önce ülkemizin ekonomisi bundan dolayı Tokat'ın geri kalan kısmının değişmesi için Bakanımızın Belediye Başkanımızın önderliğinde bu dönüşümü biran önce gerçekleştirmemize yardım etmelerini bekliyoruz. Bugün ki Kentsel dönüşüm törenimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" diye sözlerine son verdi.

 


Tokat Haber


Geri Dön