28 / 03 / 2024

Alper Evrensel: Ev alırken ince eleyip, sık dokuyun!

Alper Evrensel: Ev alırken ince eleyip, sık dokuyun!

Uzun yıllar kira ödeyenlerin istediği tek şey bir an önce kendi evlerine sahip olabilmek. Bu hayali gerçekleştirmek isteyenlerin çoğu çareyi banka kredilerinde buluyor. Maddi yük ve ipotek altına alınan uzun yıllar insanların psikolojilerini bozabiliyor



Kirada oturan kişilerin her an ev sahibi tarafından çıkarılma riski ile karşı karşıya olduğunu düşündüğüne dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Alper Evrensel, bu durumun kaygıyı yükselttiğini söyledi. Günümüzde ev sahibi olmanın maddi külfet altına girmeyi gerektirdiğine dikkat çeken Evrensel, bu külfetin doğurduğu kaygıların olduğunu belirterek terazinin iki kefesine iki durumu koyan kişilerin tercihini daha çok ev almaktan yana kullandıklarını dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Evrensel, ev almadan önce ince eleyip sık dokumak gerektiğini hatırlatarak ruh sağlığının bozulmaması için şu uyarılarda bulundu:

* Ev alma kararını vermeden önce ruhsal olarak buna hazır olmak ve etraflıca konuyu analiz etmek gerekmektedir. Zira altına girilen maddi yük ve ipotek altına alınan 10-15 yıllık zaman insanların psikolojilerini bozabiliyor.

* Ev satışı ile ilgili piyasada sürekli çok cazip gibi görünen kampanyalar görülmektedir. Bu kampanyaların hedef kitlesi kirada oturmaktan bunalmış, sıkıntılı, kaygılı hatta depresyonda olan kişilerdir. Bu kişilerin karar verme becerileri önemli ölçüde bozulmuş olabilir. 

* Kampanyanın büyüsü ani karar vermeye neden olabilir!

* Ardından uzun yıllar kredi ödeme, bu süreçte işsiz kalma endişesi gibi kaygılar ve sorunlar ortaya çıkabilir. Kredinin ödenememesi nedeniyle icraya düşme, boşanma hatta intihar gibi çok olumsuz sonuçlarla karşılaşılabilmektedir.

* İnsanların kampanyalar karşısında çok daha bilinçli ve dingin bir ruh hali ile hareket etmesi gerekmektedir. 

* Maddi imkân ve gerçeklerle bağdaşmayan bir adım atmamak gerekiyor.


Yeni Mesaj


Geri Dön