19 / 04 / 2024

Alsancak-Karşıyaka arasındaki alan lüks konut ve ofis projeleriyle yeniden doğuyor!

Alsancak-Karşıyaka arasındaki alan lüks konut ve ofis projeleriyle yeniden doğuyor!

Son 3-4 yıldır kentin değişik bölgelerinde art arda yeni yaşam tarzları sunan lüks konut projeleri hayata geçerken, Yeni Kent Merkezi projesi kapsamında İzmir'in gökdelen projeleri yükselmeye devam ediyor.




Son 3-4 yıldır kentin değişik bölgelerinde art arda yeni yaşam tarzları sunan lüks konut projeleri hayata geçerken, Yeni Kent Merkezi projesi kapsamında İzmir'in gökdelen projeleri yükselmeye devam ediyor. İzmir'de son beş yılda rezidans projelerinin hız kazanması ve buna paralel olarak özellikle şehir merkezinde çok katlı, nitelikli, ofis ve rezidans açığını karşılayacak arazinin bulunamaması, Çankaya-Pasaport-AlsancakBayraklı-Karşıyaka aksında yeni alanlara ihtiyaç duyulmasına sebep olmaktadır.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, AlsancakLimanı ile Karşıyaka-Turan arasında kalan 550 hektarlık alanı gökdelenler bölgesi olarak imara açmıştır. Planlanan yeni kent merkezi iş alanının (MİA) söz konusu açığı kapatması beklenmektedir. 


İzmir ilini prestiji, yenilenen imajı, modem görünümü ve gelişimi ile ön plana taşıyacak adımlardan biri olmuştur. 

Yeni kent merkezi İzmir, "Yeni Kent Merkezi" ile ilgili imar planlarının onaylanması ile gayrimenkul sektörü açısmdan öncelikli yatırım alanları ile öne çıkmıştır. Bu çerçevede İzmir'de inşaatı tamamlanan faal, yapılması planlanan ve inşa aşamasında birçok proje yer almaktadır. Yeni kent merkezinde yaygınlaşmaya başlayan bu kullanım alanları içerisinde 'Otel+Rezidans+AVM+Ofıs' kullanımlan da yer almaktadır. İzmir yeni kent merkezinde köhneleşmiş ticaret alanları ve eski fabrika alanlarının bulunduğu Salhane, Bayraklı, Turan bölgelerinde yoğunlaşmış olup, kentsel dönüşüm alanları olarak adlandırılan ve yeni gelişim alanları olarak yeniden canlandmlması beklenen alanlarda devam etmektedir. 


Star Ege


Geri Dön