19 / 03 / 2024

Alt coinlerde yükseliş devam edecek mi?

Alt coinlerde yükseliş devam edecek mi?

Bitcoin'de 3 aydır süren yükseliş alt coinleri de büyük oranda etkiledi. Peki bu yükseliş devam edecek mi?



Kripto paralara olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Dünya'dan Ufuk Korcan'ın haberine göre; salınla beraber küresel anlamda ‘evde kalanlar’, teknolojinin sunduğu kolaylıkların etkisiyle ya hisse senedine ya da kripto paralara ilgi göstermeye başladı. Kripto paralara ilginin biraz daha fazla olmasının sebeb ise kısa vadede ciddi kazanç vaad etmesi. 

3 HAFTADA YÜZDE 62 ARTTI 

2021 senesine 29 bin dolar seviyelerinden başlayan Bitcoin, 14 Nisan’da tarihi zirvesi olan 64 bin 854 dolara yükseldi. Bu seviyeden başlayan düşüşle birlikte Bitcoin, 22 Haziran’da 28 bin 805 dolara kadar düştü. Yani ilk 3.5 ayda yüzde 124 yükselen Bitcoin, 2.5 ayda yüzde 56 değer kaybı yaşadı. Bu kadar kısa zamanda bu kadar sert fiyat hareketlerine kaldıraçlı işlemler hariç regüle olan başka hiçbir piyasada rastlanılmıyor.  Evet, tarihler 21 Temmuz’u gösterdiğinde Bitcoin yeni yükselişle karşı karşıy. Bitcoin, 29 bin 278 dolardan başladığı bu harekette bugüne kadar yüzde 130 yükselerek yeni tarihi zirvesine ulaştı. Bitcoin’de 3 haftalık artış ise yüzde 62 oldu.

Alt seviyeler için kritik 

Kripto para piyasasının atası Bitcoin’de bu hareketler yaşanırken Bitcoin’e alternatif olarak üretilen kripto paralar yani alt coinler bu yükselişi gerçekleştiremedi Ancak 20-21 Ekim tarihlerinde alt coinlerde de hareketlenme yaşandı. Bazı uzmanlara göre Bitcoin dominansı düşüşe geçti ve altlarda rallinin ilk izleri görülmeye başladı Bazı uzmanlara göre ise Bitcoin’de yükseliş sürecek ve buradan elde edilen kazançların alt coinlere yönelmesiyle alt coin'ler yükselmeye başlayacak. Alt coin rallisinin Bitcoin’in hangi seviyesinde başlayabileceğine yönelik farklı görüşler bulunuyor. Kimine göre alt coin rallisi Bitcoin 70-74 bin dolar bandına geldiğinde başlayacak kimine göre ise 84- 86 bin bandında. Fakat şunu hatırlatmakta yarar var; kripto para borsalarında her an her şey yaşanabilir. O yüzden bu piyasalara ihtiyacınız olmayan bir parayla yatırım yapılmalı. 

Alt coinlerde yükseliş devam edecek mi?

Bitcoin'de bu seviyeler önemli 

Bitcoin’in 14 Nisan’da gördüğü tarihi zirvesinin üzerine kalıcı olarak çıkması durumunda ilk aşamada 65 bin 600 ve 68 bin dolar seviyeleri hedef olarak görülüyor. Bu seviyenin üzerinde ise 70-74 bin bandı ikinci direnç seviyesi. Düşüşlerde ise 58 bin 800 dolar ve 57 bin dolar seviyeleri önemli destek noktaları. Ethereum’un da 4 bin 400 doların üzerinde olması durumunda teknik olarak yükseliş 6 bin dolara kadar devam edebilir. Ethereum’da olası bu hareket diğer alt coin'ler için de alımlara destek verebilir. 

Bitcoin ETF yükselişi destekledi

Bitcoin’de meydana gelen sert fiyat hareketlerinde ABD’nin SPK’sı olan SEC’in ilk Bitcoin borsa yatırım fonuna izin vermesi yardımcı oldu. Geçtiğimiz hafta işleme başlayan ilk Bitcoin ETF yoğun ilgi ile karşılaştı ve tarihin en fazla işlem gören ikinci fonu oldu. Önümüzdeki süreçte kripto varlıklara yönelik regülasyon içeren düzenlemeler yapılması bekleniyor. Bu tip haber piyasalarda kısa vadeli dalgalanmalara neden olabilir. Ancak uzun vadede regülasyonların kripto paralara olumlı etki yaratacağını düşünenlerin sayısı çok fazla. 

Alt coinlerde yükseliş devam edecek mi?

Bitcoin rekor tazelerken, Ethereum’da 4370 dolar seviyesine ani bir çıkışla kalan altcoinleri etkiledi. Bitcoin’in 50 bin dolar seviyesinden zirveye kadar olan süreçte altcoin'ler sessiz hatta satıcılı bir seyirde kalmıştı. Gelecek hafta oldukça yoğun gündem yaşanacak. Bu gündem Bitcoin ve altcoinler için hareket yaratacak hafta olabilir. İki Bitcoin ETF’i daha NYSE’de işleme açılacak ve Fed, ‘Dijital Dolar hakkında rapor yayımlayacak. Dijital ödemeler hakkındaki mevcut düşüncesini açıklayan ve özellikle ABD bağlamında dijital para birimlerinin faydaları ve risklerine odaklanan bir raporun stablecoin ve ihraççılarına yönelik tehditkâr söylem içermemesi halinde kripto paralar yükseliş seyrini sürdürebilir. Bitcoin dominansı 1.5 puanlık düşüşle yüzde 46.5 seviyesine geri çekildi. Bu altcoinler için önemli. Zira altcoin sezonun başlaması için dominansın yüzde 45 ‘in altına çekilmesi altcoin hareketini rahatlatabilir.

Bitcoin gerilemeye başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön