29 / 03 / 2024

Altan Elmas: 2020'de konut stoku eriyecek!

Altan Elmas: 2020'de konut stoku eriyecek!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 2020'de de en önemli gündem maddelerinin Antalya olacağını belirterek, "2020 teslimleri konuştuğumuz ve bir yandan da üretime devam edeceğimiz bir yıl olacak" dedi.



2019'un gayrimenkul sektörü açısından oldukça zor bir yıl olduğunu ancak, yıl ortasından itibaren yaşanan pozitif gelişmelerin etkisiyle seneyi yaraları sarmış bir şekilde kapatacaklarını vurgulayan KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, 2020 yılına çok daha pozitif gireceklerini anlattı. Akşam Gazetesi'nden Future Trends ekinde yer alan habere göre; Elmas, "2020'nin ortasında stokun eridiği net bir şekilde hissedilmiş olacak. Doğal bir arz talep dengesi piyasalara hakim olacak" dedi.

1- Gayrimenkul sektörü 2019 yılını nasıl geçirdi?
2019 sektör için zor bir yıl oldu. İnsanlar beklemeye geçtiler. Yavaş yavaş alınan tedbirlerin etkisi devreye girdikçe rahatladık, ekonomi yönetimimizin aldığı kararlar çerçevesinde özellikle de yaz ayları, temmuz ve ağustostan itibaren, ciddi anlamda rahatlama başladı. Birde bu dönemde kamu bankalarımızın erken bir konut kredi faiz indirimi uygulamaya başlaması sektörü heyecanlandırdı. Sektör biraz rahatladı. Sektör güvenini toparladı. Olumlu gelişmeler yavaş yavaş rakamlara da yansımaya başladı. Zorlandığımız dönemleri geride bıraktık ve son 4 -5 aydır ciddi bir toparlanma var. Senenin sonunu yaraları sarmış olarak kapatmış olacağız.

2- 2020 yılına dair beklentileriniz nasıl? Sektörün 2020'de büyüme trendine geçeceğini düşünüyor musunuz?
2020, hem sektör olarak hem de ekonomik büyüme açısından toparlanma yılı olacak. Başlanan işler devam ediyor. Yeni yılda bir miktar daha yeni projeler başlasa da biraz daha temkinli bir hızda ilerleyecektir. Bu da sağlıklı bir büyüme sürecine geçiş sağlayacak. Stoklar yavaş yavaş eriyor. 2020'nin ortasında stokun eridiği net bir şekilde hissedilmiş olacak. Doğal bir arz talep dengesi piyasalara hakim olacak. Güçlü siyasi idareye, Türkiye ekonomisinin derinliğine güveniyoruz.

3- Sur Yapı açısından 2019 nasıl geçti? Projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Sur Yapı olarak sektörde her zaman öncü olmaya gayret ettik. Özel sektörün en geniş portföye sahip firması olarak İstanbul'daki 14 projemiz ve Antalya'daki mega şehir projemizde bir yandan inşaatlar devam ederken diğer yandan da satışlarımızı artına çalışmalarımızı başarıyla sürdürdük.Türkiye'de bir ilke imza atarak sadece taksit-e ödemeli yeni bir kampanya başlattık. Tüm Sur Yapı projelerinde geçerli olan kampanya peşinatsız, ara ödemesiz,

0.69 vade oranıyla ve 3 bin TL'den başlayan sabit taksitlerle ev alma fırsatı sunuyoruz. Diğer yandan 2019'da yurtdışına yönelik önemli çalışmalarımız oldu. Fuarlara katıldık. Çeşitli kentlerde AvrupalI Türklerle yüz yüze iletişim kurduk. Yurtdışına özel kampanyalar daha rahat organize edebilmek için ilk adres olaraK Köln'ü seçtik. Bir de çok özel bir kampanya başlattık. Kampanyayla Avrupa'da yaşayan Türkler, peşinatsız, ara ödemesiz, 2 bin 300 TL'den başlayan sabit taksitlerle sadece taksit ödeyerek İstanbul ve Antalya'daki 12 projemizden konut alabiliyor.

29 ÜLKEYE KONUT SATTIK

4- Yurtdışı çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Almanya Köln'de açtığımız satış ofisi AvrupalI Türk vatandaşlarımız da heyecanla karşılandı. Buna yeni yılda yeni satış ofisleri eklenebilir. Antalya projesinden sonra yurtdışında ulaştığımız ülke sayısı artıyor. Tam 29 ülkeye konut sattık ve bu sayı giderek artıyor.
 


Geri Dön