28 / 03 / 2024

Altan Elmas: Cebinde nakiti olmayanı ev sahibi yapıyoruz!

Altan Elmas: Cebinde nakiti olmayanı ev sahibi yapıyoruz!

SUR YAPI, yatırımlarıyla 3 milyar liralık değer oluşturdu. Sur Yapı'nın Patronu Altan Elmas ve ekibi, tüm gelir gruplarına hitap eden konut ve ofis seçenekleri sunuyor. Elmas, "Cebinde nakiti olmayanları da ev sahibi yapıyoruz" diyor.



SUR YAPI Projelerinde son durum 

GÜNEŞLİ CORRİDOR: Satışlar tamamlandı, hayat başladı. 

GÜNEŞLİ MİRAGE REZİDANS: Lansman kampanyası devam ediyor. İnşaatı bu yıl. 

SULTANBEYLİ - İLKBAHAR: Lansman kampanyası devam ediyor. İnşaatı bu yıl. 

VİTRİN: Satışları tamamlandı, inşaatı sürüyor. 

MARKA (BURSA): Satışları tamamlandı, inşaatı sürüyor 

İDİLİA: Satışlar tamamlandı. 

AXİS İSTANBUL (EYÜP): Satışlar ve inşaatı devam devam ediyor. 

EXEN İSTANBUL 30 adet konut kaldı, hayat başladı. 



ÖNCE inşaat sonra satış modeliyle ilerlemediklerini kaydeden Altan Elmas, "Toplumun tüm kesimlerine hitap ediyoruz. Konutlarımızın metrekaresi 3.500 17.000 lira arasında değişiyor. Bu yıl bin konut satış hedefimiz var. 4.5 ayda 350 konutun satışını tamamladık. Projelerimiz hızla değerleniyor. Örneğin yüzde 100 primlenen 826 dairelik Adapark projemizde ikinci el daire bulmak çok zor. Konut stoğumuz yok diyebilirim. Primlenmede tiiın projelerimiz birbiriyle yanşıyor. İnsarııara sunduğumuz fırsatları onlaı ın görmesini sağlamak için geliştirdiğimiz çalışmalar da devam edecek" diye konuştu. 




Seçim sonrası için herhangi bir risk görmüyoruz

"SEÇİM sonrası için herhangi bir risk görmüyoruz" diyen Altan Elmas, "Biz sene başından bugüne bu perspektifle çalışıyoruz. 

Kazanacak partinin Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşmasını temenni ediyorum. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. 2010 referandumu ile Türkiye normalleşme sürecine girdi. AK Parti'nin en başarılı yönlerinden bir tanesi de, bu seçimde ilk defa muhalefet hizmet yarışına girdi. Türkiye'nin normalleşmesinin bir ispatıdır bu" değerlendirmesinde bulundu. 


SUR YAPI, seçim sonrası için herhangi bir risk görmeden 450 kişilik yönetim kadrosu ve 5 bin çalışanıyla İstanbul ve Bursa'daki 7 şantiyesinde hummalı bir şekilde üretimine devam ediyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Üsküdardaki patron katında üretim performanslarını ve gelecek dönem planlarını Editörümüz Mehmet Canıtatlı'ya anlattı. 


10 yıl önce İstanbul'da konut üretiminin yüzde 2-3'ünü markalı üreticiler üstlenirken, şimdi projelerin yüzde 30'unun markalı konut üretimine dönüşmüş olduğunu ve bu oranın kendilerinin de katkısıyla artacağını ifade eden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Marka bilinirliğimizi ve üretim kapasitemizi Marmara ve Ege'den başlayarak yaymak istiyoruz. Bursa'dan sonra İzmir'deki projemizin inşaatına bu yıl başlıyoruz. Sur Yapı olarak orta vadeli hedeflerimizden birisi, Balıkesir bölgesini de hareketlendirecek projelere imza atmaktır" mesajı verdi


MARKA İLE BURSA'DA 

Bursa'daki MARKA projelerinin büyük kısmının ticari olduğunu, toplamda 150 bin bulunduğunu vurgulayan Altan Elmas, "Buna ek olarak 316 daire yer alıyor. AVM'de önemli bir potansiyel söz konusu. Bütün Bursa'ya hitap edecek olan AVM'de yerli uluslararası markaları buluşturacağız. Erişilebilir lüksü Bursa'ya rezidans konseptiyle getirmiş olduk, inşaatın altyapısı sürüyor. Haziran ayında kaba yapısı başlayacak. Satışlarımız da iyi gidiyor. AVM'de ise kiralamada ön anlaşma sürecini başlattık. Ön mutabakat oranı yüzde 40'ları buldu. MARKA AVM yeni Bursa'nın tam merkezinde yer alıyor. Raylı sistem de tam önünden geçiyor" dedi. 


FİYATLAR ÇOK UYGUN

Bursa'daki projeyi uygun şekilde katlandırdıklarını anlatan Elmas, "AVM'deki marka miksi ve konutlarımız üst ve orta gelir kesimine hitap edecek şekilde planlandı. Bursa projemizin aynısını Ümraniye, Çekmeköy ve Üsküdar'da, Kağıthane, Eyüp'te inşa etsek Bursa'daki satış değerinin iki katına satılırdı. Körfez geçiş bağlantısını sağlayacak köprünün hizmete girmesiyle birlikte Bursa'yla istanbul arasındaki trafik artacak. Bu da Bursa'nın kazanması demektir. 5 yıl içinde Bursa'nın alacağı göç yüz binli rakamlara ulaşacaktır. Şu anda Bursa'daki gayrimenkul fiyatları oldukça uygun. Fiyat artış hızı da düşük. Değerleme açısında Bursa'da alınacak yol var" diye konuştu. 


HERKES İÇİN KAMPANYA 

Şirket olarak oluşturdukları modellerle toplumun tüm gelir gruplarına hitap ettiklerini belirten Altan Elmas, "Herkes kendine ait birşeyler bulsun diye erişilebilirliği mümkün kılmaya çalışıyoruz" dedi.Cebinde nakiti olmayanı ev sahini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Elmas, "Müşterilerimizi; peşinatsız, yüzde 5 peşinatla veya banka ile hiç muhatap etmeden ev sahibi yapmak için farklı seçenekler üretiyoruz. Belli oranlarda peşinat alıp 48 ay vade farksız ödeme planı uyguluyoruz. Gerekirse peşinatları ikiye üçe bölüyoruz. Banka ile irtibatı istemeyen müşterilerimiz de var. Onlara ya kendi satış planlarımızı (72 ay) ya da finans kurumları üzerinden seçenekler sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

KONUT EDİNDİRMEDE SEFERBERLİK 

Hükümetin Ocak ayında açıkladığı konut almak isteyenlere devlet katkısı projesini desteklediklerini dile getiren Elmas, "İnsanlan ve kitleleri en büyük etkileme gücü önce Cumhurbaşkanı'ndadır, ardından Başbakan gelir. 

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sektöre olan desteğini esirgemiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu da sektörle ilgili Ocak ayında önemli bir mesaj verdi. Konut almayı düşünenlere devletin vereceği destekle ilgili proje büyük ilgi gördü. Bu mesaj kamuoyunu da heyecanlandırdı. Biz de ertesi günü yüzde 15 destek kampanyamızı başlattık.Bunda da başarılı olduk" dedi. 



KDV ADALETSİZLİĞİ SON BULMALI

 Daire satışlarında KDV'nin yüksek olmasının vatandaşlara büyük yük getirdiğine dikkat çeken Altan Elmas, "Büyük daire alan müşterilerimiz yüzde 18'lik KDV ödemesiyle adeta yavru bir daire parası daha veriyor. Bu uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok. Büyükşehirlerde uygulanan yüksek oranlı KDV, adaletsizliğe neden oluyor. Batman'da 1 milyon liraya konut alanlar yüzde 1 KDV öderken, büyükşehir statüsündeki bir ilde aynı fiyata konut alanlar neden daha yüksek KDV ödesin? Bu konudaki taleplerimizi hükümete ilettik. Oranların yüzde 8'e çekilmesi makuldür. Adaleti tesis etmemiz lazım" şeklinde konuştu. 



Yeni Akit


Geri Dön