25 / 04 / 2024

Ergün Turan: Dar gelirliyi ev sahibi yapıyoruz!

Ergün Turan: Dar gelirliyi ev sahibi yapıyoruz!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, İstanbul Kayaşehir’de 539 liradan başlayan taksitlerle satışa sunulan 1500 konut için henüz ev sahibi olmayan dar ve orta gelirli vatandaşın müracaatlarını almaya başladı.



1100 konutun orta gelir grubu, 400 konutun ise alt gelir grubu vatandaşlara satışa sunulduğunu belirten  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, “Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Bu zamana kadar 3 milyon vatandaşımızı ev sahibi yaptık” dedi. 


İstanbul’da son olarak 2013 yılında satışını yaptıkları Kayaşehir’deki konut bölgesinde yeni bir aşamaya geldiklerini belirten Turan, 1500 sosyal konutun yapımının önemli bir seviyeye ulaştığını, satış için gerekli koşulların oluştuğunu söyledi.  


ALIM GÜCÜNE GÖRE


Konutların 1+1’den 4+1’e, farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendirildiğini ifade eden Turan, “Dolayısıyla vatandaşlarımız, en düşük 108 bin lira ile en yüksek 398 bin lira arasında bir skalada, imkânları ölçüsünde istedikleri segmente dönük başvuruda bulunabilecek” diye konuştu. TOKİ Başkanı Turan, Kayaşehir’de satışa sunulan konutların kuralarının 6-7 Mayıs 2015 tarihlerinde noter huzurunda yapılacağını, TOKİ’nin www.toki.gov.tr adresi ile Halk Bankası’nın İstanbul’daki tüm şubelerinden başvuru koşullarının ayrıntılı olarak temin edilebileceğini kaydetti.


400 KONUT DAR GELİRLİYE


TOKİ Başkanı Turan, Kayaşehir 23. Bölge Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında 400 konutun bulunduğunu, 3 kategoride kabul edilecek başvuruların şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerini, en az yüzde 40 engelli vatandaşları ve alt gelir grubundaki diğer vatandaşlarını kapsadığını belirtti. 


Başvuru şartlarını da açıklayan Turan, “Başvuru sahibinin İstanbul’da en az 2 yıl ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulünün olmaması, daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, hane halkı net gelirinin 3 bin 700 liradan az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması koşulları gerekiyor” dedi.


2+1 planda yüzde 12 peşinatla 180 ay vadeli satışa sunulan daire fiyatları, metrekareye bağlı 134 bin 570 lira ile 158 bin 836 lira arasında yer alıyor. Taksitler ise aylık 658 lira ile 777 lira arasında değişiyor. Alt gelir grubundaki konutların taksit ödemesi konut tesliminden sonra başlıyor.


BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan 1500 sosyal konutun dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlara dönük projelendirildiğini, 18, 19 ve 23. bölgelerde 4 etapta yer alan konutlara başvuruların bugün itibariyle başladığını ve 30 Nisan’a kadar devam edeceğini söyledi.  M. Ergün Turan, “Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz” dedi.


Yeni Akit


Geri Dön