20 / 04 / 2024

TOKİ Çankırı’da dar gelirlileri ev sahibi yapıyor!

TOKİ Çankırı’da dar gelirlileri ev sahibi yapıyor!

Geliştirdiği sosyal konut projeleriyle, güvenli ve konforlu yaşam alanları kuran TOKİ, Çankırı Kurşunlu’da uygun fiyatlarla dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapıyor…



Türkiye’nin en büyük konut üreticisi olarak, yapı ve şehirleri geleceğe güvenle taşıma sorumluluğuyla hareket eden TOKİ, Çankırı Kurşunlu’da günün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte tasarladığı 991 konuttan oluşan yeni yaşam alanında, bölge sakinlerine konforlu ve güvenli bir yaşam imkanı sağlıyor.

TOKİ Dergi’de yer alan habere göre,Kurşunlu  TOKİ  konutlarına temmuz ayında taşındıklarını belirten Neslihan Aydın, sıcak komşuluk ilişkileri ve titizlikle çalışan site yönetimi sayesinde yeni evlerine alışmakta zorlanmadıklarını ifade ediyor. Site yönetimine duyduğu memnuniyeti anlatan Aydın, “Sitemizin temizliğine özen gösteriliyor, çöplerimiz zamanında toplanıyor. Burada güvenli bir şekilde yaşıyoruz” diyor.

 “SICAK VE KONFORLU BİR YAŞAM SÜRÜYORUZ”

Daha önce ilçe merkezinde oturan Özen ailesi, yeni konutlarda kendilerine sunulan imkânlardan memnun olduklarını söylüyor. Dilber Özen, ısı ve ses yalıtımı olan dairelerinde sıcak ve konforlu bir yaşam sürdüklerini belirtiyor. Zaman zaman yaşanan problemlerin kısa sürede çözüldüğünü ifade eden Özen, dairelerinde bir evde gereken her şeyin bulunduğunu ve bu durumun yaşamlarını kolaylaştırdığını söylüyor.

“ÇOCUKLARIMIZ GÜVENLE OYNUYOR”

Cemil Aykanat, yeni konutlarına beş ay önce taşındıklarını ve 2+1 odalı evlerinde mutlu bir şekilde yaşadıklarını söylüyor. Hastanenin kendilerine çok yakın olduğunu belirten Aykanat, “Marketimiz yanı başımızda. Parklarda çocuklarımız güvenle vakit geçiriyor” şeklinde konuşuyor. Komşularının çoğunun tanıdık kişiler olduğunu belirten Aykanat, işten arta kalan zamanlarında sitenin bahçesinde komşularıyla vakit geçirdiğini belirtiyor.

“İLÇEYE SERVİSLE ULAŞIM İMKÂNIMIZ VAR”

Sivricek Köyü’nden TOKİ Kurşunlu konutlarına taşınan Boncuk ailesi, yeni evlerinin ilçe merkezine yakın olduğunu ve site sakinlerine servisle ulaşım imkânının sağlandığını belirtiyor. Kadir Boncuk, “Biz emekli ve hasta insanlarız. Isınma problemi yaşamak, dairemize ulaşırken asansör kullanmak bizim için önemli. Ayrıca apartman görevlimiz de bizlerle ilgileniyor. Bu durum bize büyük kolaylık sağlıyor” diyor.


“SORUNLARA HIZLICA ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Site Müdürü Ramazan Alaboyun, 991 konutun bulunduğu sitede, 6 blok görevlisi ile halkla ilişkiler ve muhasebe birimleriyle birlikte "Hizmet verdiklerini belirtiyor. Alaboyun, yürütülen çalışmaları şöyle aktarıyor: “Asansör bakımları, çevre düzenlemeleri, ortak alan kul-.anırtılarını düzenliyor, sorunlara hızlıca çözüm üretmeye çalışıyoruz, kat sakinleriyle birlikte her bloktan bir temsilci seçiyor ve istek, öneri ve yaşanan sorunları nitelikli bir şekilde karşılamak için çabalıyoruz.” Site içerisinde kreş, okul ve caminin olduğunu söyleyen Alaboyun, Temmuz ayında yaşamın başladığı sitenin henüz çok yeni olduğunu ve eksiklerin kısa zamanda tamamlanacağını ifade ediyor.


“DAR VE ORTA GELİRLİLER TOKİ PROJELERİYLE EV SAHİBİ OLUYOR”

Çankırı Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, bölge sakinlerinin TOKİ konutlarına ilgisinin yüksek olduğunu aktarıyor. İlçede ev fiyatların 100 ile 150 bin TL arasında, kiraların ise 300 ile 500 TL arasında değiştiğini söyleyen Kaymak, TOKİ’nin uygun ödeme şartlarının vatandaşı teşvik ettiğini belirtiyor. Kaymak, “TOKİ konutlarından ev alabilmek için, bir eve sahip olmamak ve gelir durumunun 3 bin 500TL’nin altında olması şartı aranıyor” diye konuşuyor. Dar ve orta gelirli insanların TOKİ projeleriyle ev sahibi olduğunu belirten Şakir Kaymak, “Burası henüz çok yeni bir site olduğu için birtakım eksikleri var. Bu eksiklerin tamamlanması için çalışıyoruz. İnsanların mutlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşadığı yeni yaşam alanlarının, parkıyla, bahçesiyle, peyzajıyla ve sosyal imkânlarıyla bir bütün olması gerektiğine inanıyoruz” diyor.


Geri Dön