18 / 04 / 2024

Altan Elmas: Gayrimenkul en iyi yatırım aracı

Altan Elmas: Gayrimenkul en iyi yatırım aracı

Sur Yapı Endüstri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, kriz ortamında konut sektörünün yatır&



Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konutta, kriz nedeniyle fiyatların birçok bölgede geriye gittiği söyledi. Emtia fiyatlarının yeniden artmaya başladığını belirten Elmas, "Gayrimenkul bu dönemde en uygun yatırım aracı olarak görülüyor" diye konuştu.

Sur Yapı Endüstri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, kriz ortamında konut sektörünün yatırım açısından cazip olmaya başladığını dile getirdi.
Petrol dahil, tüm emtia fiyatlarının artmaya başladığını, sadece inşaat demirinin bir ayda yüzde 30 arttığını anlatan Elmas, "Gayrimenkulde fiyatların artmaya başlayacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak, konut fiyatları lokasyona ve lokasyona bağlı stok durumuna göre de değiştiği için stoğun çok olduğu bölgelerde fiyatlar üzerinde baskı oluşmaktadır" dedi.

Stoksuz Çalıştı
Sur Yapı olarak konut üretiminin ve stoğunun çok olduğu bölgelerden uzak durmaya çalıştıklarını ifade eden Altan Elmas, krize rağmen 2009'u kârla kapattıklarını, bunda büyük stok taşımayışlarının etkili olduğunu vurguladı.

Dengeleme Yapılabilir
Elmas, "Bu, yönetilmesi ve tedbir alınması gereken bir durum. Bazı emtialar hedge edilebilir, satış stratejileri de inşa takvimine paralel geliştirilirse, konut fiyat artışları ile maliyet artışları bir miktar dengelenebilir" diye konuştu.

Asıl Fiyat Artışı 2011 Yılında
2010 sonuna kadar fiyatlarda yüzde 15 gibi bir artış beklediklerini belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, asıl artışın ve ivmenin ise 2011'de yaşanacağını savundu. Elmas, "Ekonomik hayat daha bir dengeye geldikçe geleneksel, vazgeçilmez tutkumuz olan konut edinme talebi, alım kolaylıkları ile birlikte daha da artacaktır. Genç nüfus , iyi yaşam arzusu, beklentilerin yükselmesi fiyatları ve talebi yukarı çekecektir" diye konuştu.
Yeni Şafak


Geri Dön