16 / 04 / 2024

Altan Elmas: Konut zammı kapıda!

Altan Elmas: Konut zammı kapıda!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan  Elmas, çimentonun yüzde 50, demir çeliğin yüzde 20 zamlandığını belirterek œBizler bunları maliyetlere yansıtmadık ama eninde sonunda olacaktır dedi...



çamlıca eteklerinde Exen İstanbul isimli konut projesini hayata geçiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, bu yıl inşaat maliyetlerinin ciddi oranda artacağını, bu nedenle konut fiyatlarının bugünkü seviyelerde kalmayacağını söyledi. 1,5 ay önce 950 liradan aldıkları demirin fiyatının bugün bin 280 lira olduğunu belirten Elmas, 1 yıldır 62-64 lira aralığında seyreden beton fiyatlarının da 70 lirayı zorladığını ifade etti.

Elmas nisan ayında tonu 67 lira olan çimentonun da bugün 105 liraya ulaştığını belirterek œKaldı ki çimento bir hafta önce 90 liraydı dedi. Bu artışların fırsatçılık olduğunu savunan Elmas şunları söyledi:

Yüzde 50 artan konut var mı

œElbetteki talep artınca fiyatlar artar. Bunu karlılığa yansıtmak istemek de normaldir. Ama 6 ayda yüzde 50"lik artış doğru değil. Bu fırsatçılıktır, biz fırsatçılık yapmadık. Bir ayda 300 daire sattık diye zam yapmaya kalkışmadık. 6 ayda yüzde 50 zam yapan inşaatçı var mı Maliyetlerdeki artışları da yansıtamadık, ama eninde sonunda yansıyacak, çaresi yok. çimentoda 130 lira, demirde 1700 lira seviyesi konuşuluyor. Bakır fiyatları da yükseliyor, bu da kablo ve bakır bazlı ürünlere yansıyor. Sonuçta biz yüzde 3-5 zam yapıyoruz, insanları incitmek istemiyoruz. Zam oranları konusunda yüzde vermek mümkün değil ama 2005" ten 2006"ya geçişteki gibi bir süreç yaşıyoruz

Kağıthane"de ruhsatı aldık

Exen İstanbul projesinde ekim ayından bu yana 150 daireye yakın satış yaptıklarını belirten Altan Elmas, ortalama
metrekare fiyatı 5 bin- 5 bin 500 lira seviyelerinde seyreden projenin kule kısmındaki loft dairelerin tükendiğini açıkladı. 2011 yılında Adatepe ve Exen İstanbul projelerinin devam edeceğini, yanı sıra Kağıthane projesine başlayacaklarını söyledi.

Elmas 'Ruhsat harcını yat|rd|k, orda yıkıma başladık' dedi. Sur Yapı ayrıca çekmeköy'de 400 konut ve bir AVM'den oluşan projesine de nisanda başlayacak. Bin 38 konutluk Exen İstanbul projesinin konut bölümünün yatınm değeri 500 milyon dolar.
Bugün


Geri Dön