26 / 04 / 2024

Altensis yeşil dönüşüme danışmanlık için davet edildi!

Altensis yeşil dönüşüme danışmanlık için davet edildi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından yeşil dönüşüme destek verildi. Banka tarafından 350 milyon dolarlık fon oluşturup, ihale düzenleyen banka, Altensis Danışmanlık'ı da davet etti...



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye'de kentsel dönüşümde enerji verimliliği konusuna el attı. Banka ihale düzenleyerek dönüşecek konutların yeşillendirilmesi için fon oluşturdu.

350 milyon dolarlık bir büyüklüğe sahip bu fona danışmanlık yapacak firmalar için açılan ihaleye, uluslararası konsorsiyumlar katıldı. İspanyol Eptisa Mühendislik'in liderlik ettiği ve Amerikalı Louis Berger Development ile Japonya'dan Padeco'nun katıldığı konsorsiyuma Türkiye'den Altensis Danışmanlık davet edildi.

Altensis, ihalenin sonuçlanması halinde enerji verimliliği ve proje yönetimi konusunda Türkiye'de kentsel dönüşüm kapsamındaki enerji verimli projeleri fonlama ve projelere teknik anlamda danışmanlık yapma sürecini Eptisa Mühendislik ile yürütecek.

Kurucu Ortaklarından Serkan Emin, Turkey Residential Energy Efficiency Financing Facility (TuREEFF) Consultancy Support adlı bir ihalede ön yeterlilik sürecinde olduklarını belirterek, yılsonuna doğru tüm görüşmeler tamamlanarak ihalenin sonuçlanabileceğini ifade etti.

Projenin 4 yıl sürmesi planlanıyor.


Sabah

Geri Dön