24 / 04 / 2024

Sanayide yeşil dönüşüm başlıyor!

Sanayide yeşil dönüşüm başlıyor!

DEİK, "Sanayide Yeşil Dönüşüm" projesi ile Türk firmalarını yeşil dönüşüme hazırlamak için düğmeye bastı. 



Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların yeşil dönüşümünü gerçekleştirmek çalışmalara başlıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yeşil mutabakat çalışmalarına yönelik açıklama yapan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Avrupa İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Zeynep Bodur Okyay, DEİK'in, Türk firmalarını yeşil dönüşüme hazırlamak için "Sanayide Yeşil Dönüşüm" projesi başlattığını ifade ederek "Bu proje ile firmalarımızı Yeşil Mutabakat alanındaki gelişmelerden haberdar edip gerekli önlemleri almaları için kendilerine yardımcı olacak bir yol haritası çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

AB'nin ticari faaliyetlerde Türkiye'nin en büyük partneri olduğunu söyleyen Okyay, Avrupa Yeşil Mutabakatı projesinin Türk iş dünyasını doğrudan ilgilendirdiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu. 

Sanayide yeşil dönüşüm başlıyor!

"Türk iş dünyasının Yeşil Mutabakat düzenlemesine paralel olarak, sanayide yeşil dönüşümü gerçekleştirmesi gerekiyor. Yeşil Mutabakat, bazı riskleri beraberinde getiriyor. Ancak ümitsizliğe kapılmak yerine, yeşil dönüşümün bizleri zorlamasının aslında rekabet gücümüzü ve sürdürülebilirliğimizi daha etkin bir şekilde kullanmamızı sağlayacağına inanıyorum. Döngüsel ekonominin Yeşil Mutabakat'ın kalbinde olduğunu da görerek aslında ödevini iyi yapan Türk iş dünyası, gün geçtikçe daha da önemli hale gelerek küresel tedarik zincirinde Türkiye'nin Avrupa için vazgeçilmez olmasını sağlayabilir."

Türk firmalarının yeşil dönüşüme hazırlamak için "Sanayide Yeşil Dönüşüm" projesinin hayata geçtiğini söyleyen Okyay, bu proje sayesinde Yeşil Mutabakat alanındaki gelişmelerden bilgi sahibi olabileceklerini aktardı. 

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?


Geri Dön