27 / 04 / 2024

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?



TÜİK’in verilerine göre hisse senetlerinin kasım ayındaki reel getirisi yüzde 18.5 oldu. Euro ve külçe altında yüzde 1’e yakın getiri sağlarken 6 yatırım aracından üçü yatırımcısına kaybettirdi. Kasım ayında negatif getirisi olan yatırım araçları devlet iç borçlanma senedi, mevduat faizi ve dolar oldu. Yıllık bazda da kazandıran tek yatırım aracı yüzde 46.7 ile hisse senetleri olurken diğer 5 yatırım aracında yüzde 5.6 ile yüzde 38 arasında değişen oranlarda reel kayıplar meydana geldi. Kasım ayında finansal yatırım araçlarının reel getirisini değerlendiren Habertürk Gazetesi Yazarı Abdurrahman Yıldırım, yatırım araçlarının aylık ve yıllık getirilerini değerlendirdi. Buna göre doların yıllık kaybının yüzde 5.6, külçe altının yüzde 10.4, euronun değer kaybı ise yüzde 15.5 düzeyinde gerçekleşti.

DİSB ve mevduat kaybettirdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön