26 / 04 / 2024

Altında ayı sezonu sürecek mi? Milyonlar gözünü 2023'e çevirdi! Hemen öğren!

Altında ayı sezonu sürecek mi? Milyonlar gözünü 2023'e çevirdi! Hemen öğren!

Milyonlarca yatırımcının gözdesi olan altının 2022’yi nasıl tamamlayacağı ve 2023’te yönünün ne olacağı merak ediliyor. Peki altın artacak mı piyasalar ne durumda? İşte detaylar…



Altın fiyatlarındaki belirsizlik devam ediyor. Çin'de yeniden artan Kovid-19 dalgasının tedarik zincirine zarar vereceği ve dünyanın diğer bölgelerine de yayılacağı endişeleri küresel piyasaları da olumsuz etkiliyor. Dün finansal piyasalardaki gerilemenin ardından yatay seyir görüldü.

Altın’ın Çin’deki son gelişmelerden etkilendiği dikkat çekiyor. Pandemiyle ilgili endişeler nedeniyle Asya piyasalarında altın yatay seyretti. Spot altın bir önceki seansta yüzde 0,5 gerilemesinin ardından bin 808 dolar seviyelerinde işlem görülüyor. Gram altın ise piyasalarda bin 88 TL'den alıcı bulurken yer yer birkaç liralık dalgalanmalar da mevcut.

Altında ayı sezonu sürecek mi? Milyonlar gözünü 2023 e çevirdi! Hemen öğren!

“FED BELİRSİZLİĞİ KÖRÜKLÜYOR”

Altının 2022 yılına başladığı seviyeye yakın bir noktadan seneyi tamamlanmaya hazırlandığı görülüyor. Piyasa, FED’in gelecek yıl olası faiz artış patikasına ilişkin daha fazla ipucu elde etmek için bugün gelecek ABD istihdam verilerine odaklandı. Ekonomist, İslam Memiş, FED Başkanı Powell'ın açıklamalarının belirsizliği ötelediğini belirterek, altının onsunun bin 820'den bin 780'e kadar gerilediğine vurgu yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön