18 / 04 / 2024

Altın almak isteyenler dikkat! 7 Aralık'ta piyasaya sürülecek, alanlar zengin olacak

Altın almak isteyenler dikkat! 7 Aralık'ta piyasaya sürülecek, alanlar zengin olacak

Altın fiyatlarında yükselme devam ederken, çok önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Kuyumcular Odası tarafından yapılan açıklamada "Reşat 5'li" olarak nitelendirilen altının 7 Aralık'ta piyasaya sürüleceği belirtildi.



"Reşat altınlarına özellikle Anadolu'dan büyük talep var. Reşat Lira'nın ardından Reşat Beşli'nin de orijinal kalıplarıyla yeniden üretilmesi hem piyasadaki olumsuzlukların önüne geçecek, hem de Reşat altınlarıyla ilgili talep noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Tüm sektör adına Darphane yetkililerine bu talebimizle ilgili yakın ilgileri ve olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun."

REŞAT ALTIN NE DEMEK?

Eski osmanlı devleti zamanlardan kalan altınlardır. Sultan Reşat zamanında çıkarılmış olan altın paraya verilen addır. Piyasada bu altınların orjinal olmayanları da bulunmaktadır. Yani aldığınız reşat altının orjinal reşat altın olmama ihtimali vardır. Bu yüzden reşat altın alırken güvenilir yerlerden almanız önerilir. Aldığınızda da reşat altına dair bir sertifika veya yazılı bir kart isteyiniz. 22 Ayar 5 li Beşibiryerde Reşat Altın,Reşat altınların içerisinde yer alan en yüksek ağırlıklı türüdür.20 adet çeyrek reşata eş değerdir. Reşat altını müsrif olmayan Türk kadınlarının mütasarrufluluğunu ölçmede de kullanılır.Öyle ki çok reşat altınına sahip kadınlar ile az reşat altınına sahip kadınlar farklı tasarruf vicdanına sahiptir.Tabi bu kıyas aynı miktar gelire sahip aileler için bir ölçüt olabilir.


Geri Dön