28 / 03 / 2024

Altın, gümüş, petrol, buğday, şeker fiyatlarında şok! Emtia piyasasında neler oluyor?

Altın, gümüş, petrol, buğday, şeker fiyatlarında şok! Emtia piyasasında neler oluyor?

Emtia piyasasında bir önceki hafta yaşanan artışlar geçtiğimiz hafta yerini düşüşlere bıraktı. Altın, gümüş, petrol, buğday, şeker fiyatlarında son durum ne? İşte emtia piyasasındaki gelişmeler...



Emtia piyasasında bir önceki hafta yaşanan artışlar geçtiğimiz hafta yerini düşüşlere bıraktı. Emtia piyasasında haftalık bazda ara ara pozitif bir seyir kaydedilse de uzun süredir etkili olan satış baskısı geçtiğimiz haftada sürdü. 

Altın, gümüş, petrol, buğday, şeker fiyatlarında şok! Emtia piyasasında neler oluyor? 

Jeopolitik risklerdeki yükseliş, Çin'de koronavirüs salgını çerçevesinde süren "sıfır vaka" uygulaması ve enerji krizi sebebiyle yaşanan enflasyonist endişeler gündemin odağındaki yerini korumaya devam ediyor. Merkez bankalarının uyguladığı para politikalarının resesyona neden olacağı uyarıları da gittikçe yaygınlaşıyor. Söz konusu gelişmelerle emtia piyasasında negatif bir seyir kaydedilirken, dolara olan talep de gücünü korumaya devam ediyor. 

Perşembe günü yayımlanan ABD enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yılın kalan iki toplantısında faiz oranlarını tekrar önemli oranda yükseltileceği ve büyümeyi yavaşlatacağı beklentilerine destek oldu. 

Altın, gümüş, petrol, buğday, şeker fiyatlarında şok! Emtia piyasasında neler oluyor? 

Banka'nın kasım ayı toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına gideceği ihtimali yüzde 98'e çıkarken, 100 baz puanlık artırım öngörüleri de fiyatlamalara girdi. Diğer taraftan, daha önce 50 puanlık artırım beklenen Fed'in aralık toplantısı ile ilgili fiyatlamalar da 75 baz puan üzerinde yoğunlaştı.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE),  Eylül ayında aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 8,2 ile beklentilerin üzerinde yükseldi. 

Analistler, enflasyonist baskıların ekonomileri yavaşlatacağı ve talebi azaltacağına ilişkin endişelerin emtia piyasasında etkisini sürdürdüğüne dikkat çekti.

İşte emtia piyasasındaki son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön