29 / 03 / 2024

Altın yatırımcıları dikkat! Gram altın yükselişe geçti!

Altın yatırımcıları dikkat! Gram altın yükselişe geçti!

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 452 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 738 lira, Cumhuriyet altını ise 3.010 liradan satılıyor.



Gram altın, dün dolar kurundaki yükseliş ve ons altının fiyatındaki düşüşün etkisiyle yatay hareket ederken, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,02 altında 451,8 liradan tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; gram altın, yeni bugüne ise yükselişle başlamasının ardından saat 11.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 452,2 lirada dengelendi. Aynı dakikalarda çeyrek altın 738 lira, Cumhuriyet altını da 3.010 liradan satılıyor.

 Altın yatırımcıları dikkat! Gram altın yükselişe geçti!

Altının ons fiyatı ise dün günü yüzde 1,6'lık azalışla 1.685 dolardan tamamlamasının ardından bugün yüzde 0,1 düşüşle 1.684 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişin altının ons fiyatını baskıladığını belirterek, yurt içinde ise dolar kurunun altın fiyatlarını desteklediğini söyledi.

Dolar endeksinin yükseliş trendine devam etmesinin de emtia fiyatlarının seyri açısından önem taşıdığını vurgulayan analistler, ons altında 1.675 seviyesinin destek, 1.746 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Altın yatırımcıları dikkat! Gram altın bugün ne kadar oldu?

Gram altın güne nasıl başladı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön