24 / 04 / 2024

Altında 2022 yılı için rekor tahmin!

Altında 2022 yılı için rekor tahmin!

Altın fiyatları, milyonlarca vatandaş tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren araştırılmaya başlanıyor. Altın almak isteyenler ve yatırımcılar altın fiyatları artacak mı? sorusunun cevabını merak ediyor...



Altın fiyatları geçtiğimiz haftalarda üst üste yükselişler göstererek rekor seviyelere ulaşarak yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başarmıştı. Gram altın 1.000 lira seviyesini geçerek rekor kırdı ve ardından yaşanan sert düşüşle birlikte yüzde 40'ın üzerinde değer kaybetmişti.

A Haber'de yer alan habere göre; altın fiyatlarında  meydana gelen büyük düşüş elinde altını olan vatandaşların 2022 yılında altın fiyatlarının nasıl bir seyri olacağını merak ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ı bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Yatırımcılar,  altın fiyatları artacak mı, düşecek mi? sorusunun cevabını araştırırken Para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı tahminle herkesi şaşırttı ve elinde altını olanları uyardı. Memiş kaleme aldığı yazısında 2022 yılı için yeni rekorlar beklendiğini söyledi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada; yüksekten altın ve dolar alanlara uyarılarda bulundu. Memiş; altın fiyatlarının 2022'de artışa geçebileceğini savundu.

  Altında 2022 yılı için rekor tahmin!
ALTIN ALANLARI UYARDI

İslam Memiş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni moda 3 Ocak söylentisi. Kanmayın arkadaşlar, kanmayın. Günlük haftalık ve aylık bazda dalgalı seyir, geniş bant aralığı devam eder. Düşüş bitmedi. Kademeli alım yapan kazanır, satan kaybeder. Bugünler varlığına sahip çıkma günü." paylaşımı yaptı.

İslam Memiş köşe yazısında da, dolar ve gram altında 2022 yılında yeni rekorlar beklediğinin altını çizip, yüksekten altın ve dolar alanlara "düşüyor diye alinizdekileri satmayın" uyarısı yaptı. Memiş yazısında şu uyarıları yaptı:

- Her ne kadar dolar/TL kuru değer kaybediyor olsa da Ocak ayından itibaren Amerika Merkez Bankası'nı (Fed) takip etmekte fayda var.

- Fed, Ocak ayı itibariyle sahneye çıkar ve faiz artırımı söylemiyle şahinleşir. Sadece söylem ile piyasaları yönlendirmeyi başarır.

- Bu da uluslararası piyasalarda doların değer artışını destekleyebilir. Dolar endeksi, yükselme sürecine girdiğinde dolar/TL kurunda yükseliş trendi kaçınılmaz olabilir.

- Ondan sebep yüksek maliyet yapanlar, çok da üzülmemeli diye düşünüyorum.

- Altının ve gümüşün gram fiyatı da yine dolar/TL kurundan destek alarak yıl içinde yeni rekorlarını test edeceğini tahmin ediyorum."

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön