25 / 04 / 2024

Altındağ Örnek Mahallesi kentsel dönüşüm başlıyor!

Altındağ Örnek Mahallesi kentsel dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tüm Türkiye’nin dikkatlerini üzerine çeken Altındağ Belediyesi, Örnek Mahallesi sakinlerini kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirdi. Mahalleli, “Başkan’a güvenimiz tam. Biz de varız” dedi.



Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tüm Türkiye’nin dikkatlerini üzerine çeken Altındağ Belediyesi, Altındağ’ın tüm mahallelerini değiştirmeye kararlı…


Gerçekleştirilen tüm dönüşüm çalışmalarında vatandaşlarla işbirliğine büyük önem veren ve sık sık mahalle sakinleriyle bilgilendirme toplantısı düzenleyen Altındağ Belediyesi, Örnek Mahallesi sakinlerini de kırmadı. Mahalle sakinlerinin isteği üzerine bir toplantı gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm hakkında mahalle sakinlerini A’dan Z’ye bilgilendirdi. Kentsel dönüşüm için kararlı olduklarını söyleyen Örnek Mahallesi sakinleri, “Başkan’a güvenimiz tam. Biz de varız” diye konuştu.


Toplantıya Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Saim Parlak da katıldı. “Telsiz blokları olarak anılan bu bölgede, daha önce 3 parselden yüzde 85 oranında, kentsel dönüşüm gerçekleştirilmesi için istek gelmişti. Bu başvuru belediyemiz tarafından, ilgili bakanlığa iletildi. Bu 3 parsel dışında kalan parsellerden de kentsel dönüşüm yapılması için büyük talep var.” diyen Parlak, mahalle sakinlerinin yüzde 90 oranında anlaşamaması halinde yıkım yapılamayacağının altını çizdi.


BÜRO KURULACAK


Toplantıda mahalle sakinleri, proje hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşların bilgilendirilmesi ve imzaların hızlı toplanması için bir bilgilendirme bürosu kurulmasını istedi.  Kısa sürede bir danışma bürosu kurulması için çalışma başlatacaklarının sözünü veren Başkan Yardımcısı Saim Parlak, kentsel dönüşüm talep eden vatandaşların dilekçeleri, tapu ve nüfus cüzdanı fotokopileri ile bir an önce başvuruda bulunmalarını söyledi.


Örnek Mahallesi’nin önce Bakanlar Kurulu tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Parlak “Daha sonra buraya yapılacak olan konutların kat sayısı ve inşaat emsali belirlenecek” dedi. Saim Parlak, vatandaşların yıkım istemediği sürece çalışma başlatmayacaklarını da tekrarladı.


Star Ankara


Geri Dön