24 / 04 / 2024

Altındağ'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Altındağ'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Altındağ Belediyesi, Altındağ'da yapılaşmanın önündeki engelleri birer birer ortadan kaldırıyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmalarının önümüzdeki dönem de devam edeceğini belirtti...




Altındağ Belediyesi, Altındağ'da yapılaşmanın önündeki engelleri birer birer ortadan kaldırıyor. Ankara'da dönüşümün mimarı olarak adlandırılan Altındağ Belediyesi, kaçak yapılara göz açtırmazken vatandaşlarla kurduğu sağlıklı iletişimden de ödün vermiyor. 


Bugüne kadar 25 binden fazla gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi'nin bu seferki adresi Çalışkanlar Mahallesi'ydi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, hem işyeri hem de ev olarak kullanılan kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi. Gültepe Caddesi üzerindeki yeşil alanları kaplayan ve çevrede görüntü kirliliğine neden olan gecekonduların bir kısmının mezar yapım atölyesi olarak da kullanıldığı belirlendi. Vatandaşla el ele evleri boşaltan yıkım ekipleri, çalışmalarını sıkıntısız şekilde tamamladı. 


Son iki ay içinde bu bölgede 200 gecekondunun yıkıldığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Gültepe ve Çalışkanlar Mahallesi'ni kapsayan ve Çinçin olarak adlandırılan bölgede hem yıkım, hem de toplu konut çalışmalarının paralel olarak yürütüldüğünü belirtti. Çinçin 3. Etap toplu konutlarının inşaatının hızla ilerlediğini aktaran Başkan Tiryaki, hak sahiplerinin oturacağı evlerin kuralarının ela çekildiğini hatırlattı. 


"3. etabın tamamlanması ve Çinçin Kültür Saıayı'nın hizmete girmesiyle birlikte, bu alanda yeşil alan ve spor tesisleri projelerimizi de hayata geçireceğiz. Böylece Çinçin bölgesi, tamamen yepyeni ve yaşanabilir modern bir çehreye bürünecek" diyen Başkan Veysel Tiryaki, Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmalarının önümüzdeki dönem de devam edeceğini ifade etti. 



Ankara Belde


Geri Dön