19 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım'da kaçak yapılar birbir yıkılıyor. Kentsel dönüşüm yatırımlar devam eden ilçede bu yıl 24 adet kaçak yapı yıkıldı.




Kentsel dönüşüm yatırımlarına devam eden Yıldırım Belediyesi kaçak yapılarla mücadelesini sürdürüyor. Kentsel dönüşüm hamlesiyle çarpık yapılaşmayı engellemeye hedefleyen Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2016'da tespit ettikleri 104 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirirken, 2017'de 24 adet kaçak yapıyı yıktı. 


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sonucunda kalitesiz ve eksik malzeme ile inşa edilen ve güven vermeyen yapılar insan yaşamını tehdit ediyor. Asıl amacımız birinci derece deprem kuşağında yer alan ilçemizde olası felaketlerde yaşanabilecek kayıpların önüne geçmek" dedi. 


'MODERN OLMA YOLUNDA KARARLIYIZ' 


Türkiye'nin en modern şehirlerinden birini imar etme yolunda kararlılıkla ilerlediklerinin de altını çizen Edebali, "Yıldırım'ı yeniden ayağa kaldıracak kentsel dönüşüm hamlemiz kaliteli, modern ve sağlıklı konutlarla insanlarımıza hak ettiği gibi bir yaşam sunacak. Modern Yıldırım'ın inşa sürecinde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine izin vermeyeceğiz. Yıldırım'ı, hemşerilerimizin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyacağı bir şehir haline getiriyoruz" dedi. 


Bursa Haber 


Geri Dön