24 / 04 / 2024

Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz kalmayacak!

Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz kalmayacak!

Çevre Bakanı Kurum, "Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz, beldemiz, köyümüz ve mahallemiz kalmayacak. Şehirlerimizin tamamında tarihimizi ve kültürümüzü yaşatacağız. Çevremizi sonuna kadar koruyacağız. 2023'ün marka şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi programa katılmak üzere geldiği Konya'nın Sarayönü ilçesindeki Belediye Hizmet Binası Açılış Töreni'nde, memleketinde, hemşehrileriyle buluşmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Program öncesi şehirde 3 bin 200 vatandaşın yaşayacağı sosyal konutlar için protokol imzalandığını ifade eden Bakan Kurum, "Konya'mız her anlamda büyüyor, her anlamda gelişiyor, şanına yakışır bir konuma her gün bir adım daha yaklaşıyor. Sarayönü de bu büyümeden hak ettiği payı alıyor." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sarayönü'ne bir millet bahçesi yapılacağını aktaran Kurum, ilçede yapımı devam eden ve yapılması planlanan projelere ilişkin bilgi verdi.

Cumhur İttifakı'nın ülkenin her noktasında kusursuz bir şekilde ilerlediğine dikkati çeken Kurum, sözlerini şöyle devam etti;

"Cumhur İttifakı'nın içerisinde gönül vardır, ülke sevdası vardır, karşılıklı saygı vardır. 2053'ün 2071'in altyapısını şimdiden hazırlamak, çocuklarımıza tam bağımsız ve muasır medeniyetlerin üstünde bir Türkiye bırakmak vardır. İnşallah bunu Konya'da da başardık, yerel seçimlerde de en güçlü ve güzel sonuçlar alarak taçlandıracağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyen herkesin adresi AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır."

AK Parti'nin ülkeyi gönül belediyeciliğiyle tanıştıran parti olduğunu söyleyen Kurum, "AK Parti olarak, her zaman olduğu gibi bugün de milletimizin gönlüne, teveccühüne ve onayına talibiz. Millet bize 'yürü' dedikçe Allah'ın izniyle, tüm teşkilatlarımızla yürüyeceğiz, koşacağız. Bizim davamız, her alanda ülkemizi ve milletimizi layık olduğu hizmetlere kavuşturma davasıdır. İnşallah son nefesimizi verene kadar da bu aziz millete hizmet edeceğiz. Cumhurbaşkanımız, sloganımızı açıkladı, 'Önce millet, önce memleket' dedi, 'Memleket işi gönül işi' dedi. Gönüllere dokunmayan hiçbir iş, hizmet sayılmaz." şeklinde konuştu.

"Her şehrin kendine özgü bir kentsel dönüşüm anayasası olacak"

Bakanlık olarak birçok yeni projeye imza attıkları, yeni ilkelerini ortaya koydukları ifade eden Bakan Murat Kurum, şunları söyledi;

"Bu ülkede dönüşüme uğramamış bir tane sağlıksız yapı kalmayacak. Kopyala yapıştır, tekdüze, sıradan yapılaşma son bulacak. Her şehrin kendine özgü bir kentsel dönüşüm anayasası olacak. Milletimizin istemediği hiçbir projeye destek olmayacağız. Vatandaşlarımız kentsel dönüşümün her aşamasında olacak. İmar planlarında hakka ve hukuka uymayan hiçbir değişikliğe izin vermeyeceğiz. Her ilimize en az 1 millet bahçesi yapacağız. Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz, beldemiz, köyümüz ve mahallemiz kalmayacak. Şehirlerimizin tamamında tarihimizi ve kültürümüzü yaşatacağız. Çevremizi sonuna kadar koruyacağız. 2023'ün marka şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz. Bu ülkenin şehirlerini hep birlikte, belediyelerimizle, devletimizle, vatandaşlarımızla, el ele vererek şaha kaldıracağız."

"Bu ülkenin mimarı sizlersiniz"

Kurum, ülkeye yapılan bütün hizmetlerin vatandaştan alınan destekle yapıldığını söyledi. Kurum, şöyle konuştu:

"Bugün ülkemiz, vatandaşlarının sayesinde Avrupa'nın 6, dünyanın 17. büyük ekonomisi oldu. Yine sizlerin sayesinde ne Türkiye eski Türkiye, ne de Konya eski Konya olarak kaldı. Ülkemizin sadece ekonomisini, istikrarını ve demokrasisini güçlendirmedik. Bu caddeleri, bu sokakları, bu meydanları ve şehirleri bugünlere sizler taşıdınız, sizler inşa ettiniz, sizler ihya ettiniz.  Konya’da her bir kaldırım taşından dev kültür ve gençlik merkezlerine, yollardan parklara, altyapıdan üstyapıya kadar ne yapıldıysa tüm bunlar sizlerin sayesinde, Konyalıların sayesinde yapıldı. Bu ülkenin mimarı sizlersiniz, ihya edeni sizlersiniz, sizin kurduğunuz ve her seçim döneminde iktidara taşıdığınız AK Parti’dir."


Geri Dön