16 / 04 / 2024

Kuyubaşı TOKİ'nin altyapı sorunu çözülüyor!

Kuyubaşı TOKİ'nin altyapı sorunu çözülüyor!

Mücavir alanın dışında olmasına rağmen önceki yıllarda yaşadığı su sorunu çözen Batman Belediyesi, şimdi de kanalizasyon şebekesini tümden değiştiren bir projeyi hayata geçirerek Kuyubaşaşı TOKİ'nin alt yapı sorunlarına nihai çözüm getiriyor.





Mücavir alanın dışında olmasına rağmen önceki yıllarda yaşadığı su sorunu çözen Batman Belediyesi, şimdi de kanalizasyon  şebekesini tümden değiştiren bir projeyi hayata geçirerek Kuyubaşaşı TOKİ'nin alt yapı sorunlarına nihai çözüm getiriyor. 


Kurulduğu günden bu yana alt yapı sorunlarıyla boğuşan Kuyubaşı TOKİ'de alt yapı sorunları Batman Belediyesi'nin hayata geçirdiği yeni projesi ile çözülüyor. Batman'da yaşanan sel felaketi sonrasında yapılan ve kurulduğu ilk günden bu yana başta içme suyu sıkıntısı olmak üzere kanalizasyon ve ciddi alt yapı sorunları yaşayan Kuyubaşı TOKİ'de Batman Belediyesi kanalizasyon şebekesinin yenilenmesini sağlayacak yeni bir çalışmayı başlattı. Önceki yıllarda 5 milyon liraya mal olan içme suyu projesi ile nüfusu 6 bini aşan Kuyubaşı TOKİ'de yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldıran Batman Belediyesi'nin buradaki ikinci büyük projesi ise kanalizasyon şebekesini tümden değiştirilmesini öngörüyor. 


BÜTÜN EKİPLERİMİZ KUYUBAŞI'NDA

Başta Baski olmak üzere ilgili birimlerdeki tüm ekiplerin Kuyubaşı TOKİ'deki kanalizasyon şebekesini değiştirmek için bölgeye aktarıldığını dile getiren Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, buradaki ç alışmaların en kısa sürede bitirileceğini söyledi. Projenin maliyeti dışında büyük insan gücü ve enerjiyi gerektirdiğini belirten Eşbaşkanlar Ozdemir ve Akel, "6 binin üzerinde insanın yaşadığı bölgede insanlarımız yıllardır büyük çilelere katlanıyor. Daha önceki yıllarda burada içme suyu hattı projesi ve diğer hizmetler dışında bugün hayata geçirmekte olduğumuz proje ile de alt yapı sorunlarını tümden bitiriyoruz" dedi. 


KANALİZASYON YENİLENİYOR, ANA ŞEBEKE KAPASİTESİ ARTIRILIYOR'

 Eski şebeke yol kodunun yüksek olması nedeniyle aşağıda kalan binaların kanalizasyon sisteminde ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel. şunları söyledi; "Arıza durumlarında müdahale edilemediği için mevcut hattı iptal etmemiz gerekiyordu. Hattı iptal ettik ve yeni şebeke hattını binaların alt tarafından uygun kodlarla çekiyoruz. Kanalizasyon şebekenin binaların aşağısına çekilmesiyle hem tıkanma yaşanmayacak hem da arıza durumlarında ekiplerimiz çok rahat bir şekilde müdahale edebilecek. Özellikle doğu cephesinde konuşlu ve kanalizasyon şebeke derinliği yer yer 20 metreyi bulan binaların bu çalışmayla alt yapı sorunu çözülecek. Bunun dışında bizim burada yaptığımız önemli bir çalışma da ana kanalizasyon boru çapı da değiştirilerek, 300'lükten 500'e çıkarılarak şebekenin kapasitesini artırmış oluyoruz" şeklinde konuştular. 


Batman Gazetesi



Geri Dön