28 / 03 / 2024

Amasya İl Özel İdaresi'nden şehit ailesine ev yardımı!

Amasya İl Özel İdaresi'nden şehit ailesine ev yardımı!

Diyarbakır-Lice yolundaki bombalı saldırıda şehit olan Amasyalı Şehit Er Recep Bodur'un Yolyanı köyünde yaşayan ailesine Amasya İl Özel İdaresi tarafından ev yapılacak.



Şehidin adına köyünde yapılan çeşmenin açılışına katılan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, talimatları doğrultusunda İl Özel İdaresi tarafından şehidin ailesi için yaptırılacak olan evin arazisinde de incelemelerde bulundu.


Yolyanı köyündeki çeşmenin açılışına şehidin ailesi, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Dümen, Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, askeri ve mülki erkan ile köylüler katıldı.


Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşan Vali Çomaktekin, "Bu toprakların vatan olmasını şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz" dedi.


Şehitlik mertebesi herkese nasip olacak bir mertebe olmadığına değinen Çomaktekin, "Peygamberlikten sonra en ulvi ve yüce mertebe şehitlik mertebesidir. Cenabı Allah kul hakları hariç, hiçbir hatalarını ve kusurlarını görmez, onları affeder ve cennetinde yaşatır. Dün olduğu gibi bugünde vatan için şehitler veriyoruz. Yolyanı'nın en kıymetli evladı artık şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz şehitlerimizi her zaman dualarında ve kalplerinde yaşatacaktır. Allah şefaatlerine nail eylesin hepimizi. Devlet olarak şehitlerimizin aziz hatıralarını çeşmelerde, okullarda, caddelerde, kamu kurum ve kuruluşlarda yaşatmaya çalışıyoruz. Bu çeşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.


Çeşmenin dualar eşliğinde açılmasının ardından şehidin mezarı da ziyaret edildi.


Olay


Diyarbakır-Lice karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, patlamada Recep Bodur'un aralarında bulunduğu 6 asker şehit olmuş, 1 asker de ağır yaralanmıştı. Daha sonra ağır yaralanan asker de şehit olmuştu.



Yeni Şafak


Geri Dön