25 / 04 / 2024

Kırşehir İl Özel İdaresi’nden 24 hobi ev için yıkım kararı!

Kırşehir İl Özel İdaresi’nden 24 hobi ev için yıkım kararı!

Kırşehir’de İl Özel İdare bölgesinde bulunan 24 hobi ev için İl Özel İdaresi yıkım kararı aldı ve ev sahiplerine kendilerinin yıkımlarını söyledi. Ev sahipleri arazide daha önce herhangi bir tarım veya dikim yapamadıklarını dile getirerek İl Özel İdare’nin bu kararına isyan ettiler.



Kırşehir’de Merkeze bağlı İnaç Köyünde inşa edilen 24 hobi bahçesi ile ilgili yapı sahiplerine Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından önce para cezası verildi. Daha sonra ise İl Özel İdare , hobi bahçesi inşa eden vatandaşlara hobi bahçelerini yıkmalarını , yapı sahiplerinin bu evleri kendilerinin yıkmadığı takdirde İl Özel İdaresinin yıkımı gerçekleştirerek yıkım içinde kendilerine yine para ceza verileceğini bildirdiler.

Çok yer var ama bizimle uğraşıyorlar

Kırşehir Haber Türk’te yer alan habere göre; İl Özel İdaresinin özellikle kendi kooparatiflerine yönelik işlem yaptığını belirten Yımaz Çelik , ”Kırşehir birçok yerinde İl Özel İdaresine bağlı araziler üzerine yapılmış hobi bahçeleri bulunuyor ancak onlar özellikle bize karşı bir tutum sergiliyorlar. İl Özel İdare kendiniz yıkacaksınız yoksa biz yıkarız ve para cezasını da ödersiniz dedi. Yanlarına gittiğimiz zaman boynumuzu büküyoruz yüzümüze dahi bakmıyorlar. Siyaset mi güdüyorlar bilmiyoruz. Bu işin A Partisi, B Partisi, C Partisi olmaz.” açıklamasında bulundu.

Bundan daha kötü ne olabilir

Evinin bir kısmını yıkan ve yıkıma devam eden Menderes Kaya ise , ”İl Özel İdare Bu kış günü diğer yerler ile ilgili yıkım kararı almamış sadece bizimle ilgili yıkım kararı almış. Gördüğünüz gibi bu arazi kist ve tarıma elverişli değil. Biz bu araziyi tarıma elverişli hale getirmek için kamyon kamyon toprak getirdik. Bize İl Özel İdare 162 bin TL para cezası kesmiş. Yıkmadığımız takdirde yine para cezası keseceklerini söyledikleri için evlerimizi kendi imkanlarımızla yıkıyoruz.80 yaşındaki adam şu soğukta kendi yaptırdığı evi kendi yıkıyor neden çünkü İl Özel İdaresi pazartesiye kadar yıkmazsanız kendimiz yıkarız ve ceza yazarız diyorlar bundan daha kötü ne olabilir ki.” ifadeleriyle isyan etti.

73 yaşında olduğunu belirten ve alınan yıkım kararı nedeniyle ceza almamak için evini kendisinin yıkmaya başladığını belirten İsmail Salman, ”Ben bu eve 25 bin TL para harcadım. Kışın bu soğuğunda kendim yıkmaya çalışıyorum. Yapacak bir şey yok gitti elden.” dedi.

Marjinal tarım arazisi raporu var

Yıkım kararı alınan söz konusu hobi bahçelerinin bulunduğu alan ile ilgili ”marjinal tarım arazisi” raporu alındığı açıklandı. Hak sahipleri arazinin daha önce herhangi bir tarım veya dikim yapılamadığını, kendilerinin arazi için tarım üretimine kazandırmak ve bahçe ile ilgili işlerle uğraşmak istediklerinden burayı aldıklarını belirterek söz konusu yıkım kararı ile ilgili bölge idare mahkemesine dava açtıklarını söylediler. Yapı sahipleri İl Özel İdaresinin yazılı olarak herhangi bir yıkım kararı almadığını ve kendilerine yıkım kararını sözlü olarak ilettiklerini açıkladı.

 

Kırşehir İl Özel İdaresi’nden 24 hobi ev için yıkım kararı!


Geri Dön