26 / 04 / 2024

Amasya'da iki yeni okulun temeli atıldı!

Amasya'da iki yeni okulun temeli atıldı!

Amasya'da Merkez İmam Hatip Ortaokulu ile Serdar Zeren İlkokulu'nun temeli düzenlenen törende atıldı. Hacılar Meydanı Mahallesi'nde inşasına başlanan okulların temel atma töreninde Amasya Belediyesi mehteran takımı konser verdi...




Amasya'da Merkez İmam Hatip Ortaokulu ile Serdar Zeren İlkokulu'nun temeli düzenlenen törende atıldı.


Hacılar Meydanı Mahallesi'nde inşasına başlanan okulların temel atma töreninde Amasya Belediyesi mehteran takımı konser verdi. Törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Ak Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, diğer yetkililer ve öğrenciler katıldı.


Eğitimin çocuklara ve gençlerimize en iyi şekilde verilebilmesinin ancak fiziki olarak iyi seviyede ve bilimsel anlamda tam donanımlı tesislerde mümkün olacağını belirten Vali Çomaktekin, "Devletimiz de bunun bilincinde olarak, bütçeden en büyük payı eğitime ayırmış ve eğitim meselesine verdiği önemi gözler önüne sermiştir. Günümüzde dünyada söz sahibi olabilmek ve gelişen teknolojilerin gerisinde kalmamak için alanında iyi yetişmiş, bilişim teknolojilerini üst seviyede kullanabilen ve her şeyden önemlisi bilgi üreten nesillere ihtiyaç vardır. İnanıyorum ki yakın gelecekte, bu amaç doğrultusunda, devletimizin ve milletimizin el birliği ile çıkılan eğitim seferberliği yolunda dünya çapında başarılar yakalanacaktır" dedi.


Son 10 yıllık süreçte Amasya'da 706 yeni dersliğin hizmete açıldığını ve hali hazırda 167 adet dersliğin ise yapımının devam ettiğini anlatan Çomaktekin, "İlimiz genelinde okullaşma oranlarına baktığımızda okul öncesi eğitimde Türkiye ortalaması yüzde 30,93 iken ilimizde yüzde 53,67, lise seviyesinde ise ülke ortalaması yüzde 70,06 iken ilimizde yüzde 90,56'lık bir oranın yakalandığını görüyoruz. Bu rakamlar ilimizin bu alanda yakaladığı başarının bir göstergesidir" diye konuştu.


Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş da, 19 derslikli her iki okulun 500 öğrenci kapasiteli olduğunu belirtti. 


Doğu Rehberi


Geri Dön