26 / 04 / 2024

Amasya'da tarihi estetik yapıyı bozmayacak projeler hazırlanmalı!

Amasya'da tarihi estetik yapıyı bozmayacak projeler hazırlanmalı!

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İş Bankası'nın kentsel dönüşüm çalışmalarının finansmanına yönelik olarak hazırladığı projenin tanıtım toplantısında, Amasya'nın tarihi estetik dokusunu bozmayacak projeler hazırlanması gerektiğini söyledi..



AMASYA Valisi ibrahim Halil Çomaktekin, "Amasya'nın tarihi estetik yapısı ile yeni binalar iç içe girmiş durumda. Bu durumun çözüme kavuşması için gerekli kurumlarca görüşülüp projeler hazırlanması gerekiyor" dedi. 


İş Bankası'nm kentsel dönüşüm çalışmalarının finansmanına yönelik olarak hazırladığı projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'de geçmişte kalitesiz malzemeyle zemin etüdü yapılmadan, araçların nereye park edileceği düşünülmeden, sosyal alanlar planlanmadan yapılaşmaya gidildiğini belirten Vali Çomaktekin, "En önemlisi ise bu olumsuzlukların deprem bölgesi olan Türkiye'de yaşanıyor olmasıdır. İşte bu düşünülmeyen konular sonrasında içerisinde yaşadığımız şehirler can ve mal güvenliğimizi tehdit eder duruma gelmiştir. Amasya gibi çok güzel tarihi şehirlerimiz var. Bu tarihi şehirlerimizin mimari yapılarını düşünmeden yapılanmaya gitmişiz. Bunu bugün Amasya'da da görmekteyiz" diye konuştu. 


Toplantıya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, İş Bankası yetkilileri, İMO il temsilcisi Mustafa Hatipoğlu ile müteahhit firma temsilcileri katıldı 


Anadolu


Geri Dön