18 / 04 / 2024

Anadolu Efes Merter’deki arazisini Nata Holding'e sattı!

Anadolu Efes Merter’deki arazisini Nata Holding'e sattı!

Anadolu Efes'in, İstanbul Merter'de yer alan arazisi 270 milyon TL'ye Nata Hoding'e satıldı. 2017 Nisan'da fabrikadaki üretim durdurulmuştu. 



Anadolu Efes Merter’de yer alan arazisini Nata Holding'e sattı. Sözcü'de yer alan habere göre, şirket dün akşam Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, şirket aktiflerinin değerlendirilmesi için yapılan satıştan 265 milyon TL kâr edildiğini belirtti.

“ÇALIŞMALAR NETİCELENDİRİLDİ”

Anadolu Efes’ten dün akşam saatlerinde KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Şirketimize ait İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, Osmaniye Mahallesi’nde bulunan 222 ada 23 nolu parsel ve 222 ada 24 nolu parsel olarak kayıtlı bulunan toplam 120.657 metrekare taşınmazın satışa konu edilmesi amacıyla Şirket yönetimine yetki verilerek başlanmış olan çalışmalar neticelendirilmiş olup, söz konusu satış 04.12.2019 tarihinde 270.000.000 TL bedelle gerçekleşmiştir.

NE OLMUŞTU?

2017 Nisan'da Anadolu Efes senelerdir üretim yaptığı Merter fabrikasındaki faaliyetlerini durdurduğunu ve üretimin Adana,  Ankara  ve İzmir’e kaydırılacağını açıklamıştı. O dönem şirket tarafından yapılan açıklamada kararın çevresel ve lojistik etkenlerle alındığı belirtilmişti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada kararın çevresel ve lojistik etkenlerle alındığı belirtilirken; “Anadolu Efes İstanbul Fabrikası’ndaki üretim faaliyetlerini diğer tesislerine kaydırıyor. Anadolu Efes, çevresel, ekonomik, toplumsal sürdürülebilirlik stratejisi ve üretim verimliliği programı çerçevesinde, İstanbul Merter’de bulunan fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla durdurarak; Adana, Ankara ve İzmir’de bulunan diğer tesislerine kaydırma kararı aldı.” ifadeleri kullanıldı.

 

Anadolu Efes Merter'deki arazisini 270 milyon TL'ye sattı!

Anadolu Efes'in Merter fabrikası taşınıyor!


Geri Dön