26 / 04 / 2024

Efes Merter fabrikası ne olacak?

Efes Merter fabrikası ne olacak?

İstanbul’daki arazileri satmaktansa, kendisi proje geliştirmeye karar veren Anadolu Grubu ilk adımı Kartal Soğanlık'taki arazisi için atmıştı, Anadolu Grubu Merter’deki arazisi için de aynı yolu izleyecek...




Anadolu Efes Lüleburgaz'daki tesisindeki üretim faaliyetlerini 2 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla durdurma kararı almıştı. Şuan üretime İstanbul Merter'deki fabrikasında devam eden Anadolu Efes'in fabrikasını Lüleburgaz'a taşıyacağı çıkan dedikodular arasında. Anadolu Efes yetkililerinden aldığımız bilgiye göre şu an için böyle bir durum söz konusu değil. 


İstanbul’daki arazileri satmaktansa, kendisi proje geliştirmeye karar veren Anadolu Grubu ilk adımı Kartal Soğanlık'taki arazisi için atmıştı. Efes Pilsen Fabrikası arazi üzerinde proje geliştiren Anadolu Grubu Merter’deki arazisi için de aynı yolu izleyecek.


Özilhan açıklamıştı

Anadolu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan 2012 yılında yaptığı açıklamada  Anadolu Efes’in Merter’deki arazisi için en az 3-4 yıl zaman gerekiyor, orayı değerlendirmek üzere çalışmalar yapmak istiyoruz" demişti.


And Kartal Efes Pilsen fabrikası üzerinde yükseliyor

Kartal Soğanlık bölgesinde yer alan Efes Pilsen Fabrikası'nın yerine AND Kartal projesi yükselecek. AND Kartal projesinde 1.595 adet konut, 42 adet ofis, 35 adet dükkan yer alacak. Toplam 46 bin 597 metrekare alanda inşa edilecek AND Kartal projesi toplam 265 bin 672 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak.


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön