23 / 04 / 2024

Anadolu OSB'nin ilk etabı yıl sonunda bitiyor!

Anadolu OSB'nin ilk etabı yıl sonunda bitiyor!

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Anadolu OSB'nin ilk etabının yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı



Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, çevre entegrasyonu ve düzenlemesiyle dikkat çeken OSBIerden biri olan Anadolu OSB'nin ilk etabının bu yıl sonuna kadar tamamlanacağım açıkladı.

Tuncey, yaptığı yazılı açıklamada, 15 bin kişiye istihdam sağlaması planlanan ve halen ilk etap altyapı çalışmaları devam eden Anadolu OSB'nin 198 parselinin ön tahsisinin yapıldığını, 100 firmanın da altyapı çalışması biter bitmez inşaata başlamak için beklediğini kaydetti.
OSB içinde bulunan bir vadide, gölet ve idari binaların yerleştirildiği çevre düzenlemesi ile konut alanlarını andıran Anadolu OSB'nin bu yönüyle örnek olduğu bilgisini veren Hüseyin Kutsi Tuncay, OSB içinde Çanakkale Savaşlarının 92. yılı nedeniyle 50 bin metrekarelik alanın ağaçlandırıldığını hatırlattı. Vadi düzenlemesinde gölet inşaatının tamamlanarak su tutulmasına başlandığını açıklayan Tuncay, göletin çevresine dikilen 6 bin fidan dikildiğini, bir bölgenin de bademlik olarak ayrıldığını kaydederek, bademlikten elde edilecek gelirin açılması planlanan meslek yüksek okulu için harcanacağını vurguladı.

Ankara'nın gelecek projeksiyonunda sanayi kentine dönüşmesinin bulunduğunu kaydeden Tuncay, Anadolu OSB'nin inşası halen devam eden diğer OSB'ler ile birlikte ulaşım, konut ve diğer altyapı unsurlarının inşa edildiği bir bölgede olması nedeniyle Ankara'ya çizilen yol haritasına uygun bir yatırım olduğunu anlattı. Tuncay şunları kaydetti: "Ostim'deki işliklere sığmayan ve dağınık atölyelerde faaliyet göstermek durumunda kalan işletmeleri orta ölçekli işletmeye dönüştürmeyi amaçlayan Anadolu OSB, toplam 410 hektarlık büyüklüğe sahip. Ankara'ya 40 kilometre Temelli Malıköy bölgesinde, hızlı tren hattına da yakın.. ASOII. OSB, Avrasya Demiryolu ve  Ankara  Başkent OSB, Ankara Madeni Dökümcüler İhtisas OSB ile komşu ve güneyi ağaçlandırma ve 25 bin kişilik konut alanı ile çevrili.
290 hektarlık ana alanın kamulaştırması tamamlandı, ön tahsis çalışmaları devam ediyor. Anadolu OSB'nin yatırımcılarını ise ağırlıklı olarak makine imalat ve yedek parça imalat sanayi sektöründe üretim yapanlar oluşturuyor. Ana alanın, yaklaşık 100 hektarlık 1.etabında devam eden altyapı inşaatları bu yıl yılında tamamlanacak ve 100 firma hemen üstyapıya başlayacak."
Hüseyin Kutsi Tuncay, OSB bünyesi içinde inovasyon ve ar-ge merkezi, kurma çalışmalarının devam ettiğini de kaydederek, bu alanda bölgenin sanayiciler için geniş bir avantaj sağlamayı planladığını anlattı.

Kurtuluş savaşının verildiği topraklarda ekonomik savaş veriyoruz" diyen Tuncay, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarken, verdiğimiz ekonomik savaşı da kazanacağımıza inanıyorum. Ankara, bölgedeki OSB'lerle yeni bir zafer sevinci yaşayacak" dedi.
Dünya


Geri Dön