20 / 04 / 2024

Anapara garantisi Sinpaş'a haftada 60 ev sattırdı

Anapara garantisi Sinpaş'a haftada 60 ev sattırdı

Anapara garantisi haftada 60 konut sattırdı, sektör Aralık rekoru kırdı



Sinpaş GYO, projelerinden daire teslimi yaptığı müşterilere evleri 1 yıl içinde prim yapmazsa anaparalarını geri alarak dairelerini iade fırsatı getirdiği 'anapara garantili satış' kampanyasıyla satış rekoru kırdı. Haftada 60 daire satışına ulaşan şirket, bu rakama sektörün en parlak dönemi 2006'da Aralık'ın tamamında dahi ulaşamamıştı

Bİrİkİmİnİ mevduatta değerlendiren yatırımcıların 2010 yılında gayrimenkule yönelmelerini sağlamak amacıyla 'anapara garantili satış' dönemi başlatan Sinpaş, konut sektörünün en ölü sezonu olarak tanımlanan Aralık ayında satış rekorunu kırdı. 3 hafta önce başlattığı kampanyayla projelerinden dairesini teslim alan müşterilere evleri 1 yıl içinde prim yapmazsa o ana kadar ödedikleri anaparalarını geri alarak dairelerini iade edebilme imkanı getiren 'anapara garantili satış' kampanyası başlatan Sinpaş GYO, haftada 60 daire sattı.

Bu rakamın Aralık ayı satışlarında rekor olduğunu söyleyen Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "2008 Aralık'ta tüm ay içinde 58, 2007 Aralık'ta ise 35 konut satmıştık. Bu rakam, konut sektörünün en parlak dönemini yaşadığı Aralık 2006'da bile 52'ydi. Bu yıl Aralık'ta ise sadece 3 hafta içinde 220 adetlik satışa ulaştık. Normalde hem kış, hem de yılsonu olması hem de krizin etkileri düşünüldüğünde Aralık ayı, tıpkı Ağustos gibi konut sektörü için en ölü aydır. Hatta sattığımız her konut bu ayda 'bonus' gibidir" diye konuştu.

Mart'a kadar sürecek

Bosphorus City, Bursa Modern ve Aquacity 2010 projelerinde uyguladıkları kampanyaya yatırımcılar kadar oturma amacıyla konut satın alanlardan talep geldiğini söyleyen Çelik, kampanyayla parasını mevduatta tutmak isteyen müşterileri gayrimenkule çektiklerini söyledi.

Normalde satışları sektörün dönemsel olarak canlandığı Mart ayına kadar durduracaklarını belirten Çelik, "Satışları yeniden Mart'ta başlatacaktık. Ancak son gelen satışlarla bu planı revize ederek satışları Mart'a kadar tam gaz sürdürme kararı aldık" dedi.

Çelik, uzun vadeli yatırımcılar için de 3 ay içinde kiralama garantisi veren kampanyalarının 2010 yılı içinde diğer firmalarda da görülmeye başlanacağını kaydetti.

Bankalarla sorun yaşanmayacak

Anapara garantili satış kampanyası için, "Bankalar nezdinde sorun yaşanabilir mi, alanlar dairelerinin anaparalarını geri almak isterse herhangi bir problem yaşar mı?" şeklindeki sorulara açıklık getiren Ömer Faruk Çelik, şöyle konuştu: "Müşteriler, anaparalarını bizden iade aldıktan sonra bankaya olan ödemesini yapıyor. Dolayısıyla bankaların bu konuda herhangi bir finansal sorunu bulunmuyor. Biz ise eğer geri ödemeler gündeme gelirse, gerekirse her dairenin anaparasını sahibine geri verecek sermaye yeterliliğine sahibiz. Ancak biz hiçbir dairenin iade edileceğini öngörmüyoruz. Müşterilerimiz arasında iş değiştiren ya da paraya ihtiyacı olduğu için acil olarak elinden çıkarmak isteyenler de olursa, bu oran yüzde 2-3'ü geçmeyecektir diye düşünüyoruz. Zaten buna da hazırlıklıyız."


2010'da satışlarda % 20 artış bekliyoruz

2010 yılı yatırım bütçesini yaklaşık 500 milyon TL olarak belirlediklerini ifade eden Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, satışlarda bu kampanyanın da desteğiyle en az yüzde 20 oranında artış hedeflediklerini söyledi. Yeni yılda 4 yeni projeye başlayacaklarını belirten Çelik, şöyle devam etti: "2010'un ilk çeyreğinde Halkalı'daki Bosphorus City projemizde Çırağan Sarayı ile Dolmabahçe Sarayı'nı yeniden yorumlayacağımız 1.200 konutluk İstanbul Sarayları projemiz başlayacak. 500-550 konutluk Şişli Bomonti,  Ankara  İncek ve Çankaya'daki projelerimizin de konsept çalışmaları tamamlandı."
Nihal Yuvacan/Vatan


Geri Dön