18 / 04 / 2024

Anatolium Bursa AVM, Mart 2010'da açılacak!

Anatolium Bursa AVM, Mart 2010'da açılacak!

Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi, Mart 2010'da kapılarını Bursalılara açacak



Proje yatırımı ve geliştirilmesi Maya Grubu tarafından yapılan ve nihai yatırımcısı Corio Grubu olan Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi, Mart 2010'da kapılarını Bursalılara açacak.

Bursa-İstanbul yolu üzerinde, planlanan Bursaray hattı üzerinde yer alacak alışveriş merkezinin, yaklaşık 84 bin metre kare satış alanı ve 2 bin 300 araç kapasiteli kapalı ve açık otoparkı ile Bursa'nın en büyük alışveriş merkezlerinden birisi olması bekleniyor.

Maya Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grubu Başkanı Fuat Atalay, düzenlediği basın toplantısında, Anatolium Bursa'nın geleneksel Bursa dokusu ve tarihi ipek kültürü ve benzeri değerlere atıfta bulunan bir dizi modern mimari sürprizleriyle müşterilerini karşılayacağı söyledi.

Küresel krizin etkilerinin dünya genelinde yaşandığını, ancak Bursa'da perakende hayatının giderek canlandığını belirten Atalay, bu yatırımın doğrudan 6 bine yakın istihdam sağlayacağını kaydetti.

Atalay, ilk fizibilitelerde proje yatırım öngörüsünün 165 milyon avro civarında olduğunu belirterek, alışveriş merkezine yılda 8-10 milyon ziyaretçinin gelmesini hedeflediklerini anlattı.

Alışveriş merkezinin 4 ana kiracısının IKEA, CarrefourSa, yapı market Leroy Merlin ve elektronik mağaza Best Buy olacağını anlatan Atalay, şöyle konuştu:

"Anatolium Bursa, İstanbul yolu üzerinde, şehir merkezine 10 dakika uzaklıkta, Şehirlerarası Otobüs Terminaline komşu konumda yer almaktadır. Terminale ulaşan yaygın otobüs, minibüs ağı ve yakın gelecekte durağını Anatolium önünde hizmete açılacak hafif raylı metroyla ulaşım sağlanacaktır. Alışveriş merkezinde, görsel dili ve mimari öge çeşitleriyle bir yandan fonksiyonel noktaları ve yenilikçi yaklaşımıyla kullanılabilirlik ve müşteri rahatlığı ilkesi gözetilmekte, öte yandan bölgeye has mimari dili olduğu gibi taklit etmeden, kentin geleneksel dokusu ile uyumu günümüze uyarlamayı amaçlamıştır. Anatolium Bursa projesi, Bursa kentimize önemli bir istihdam imkanı ve hem ulusal hem de yerel ekonomiyle önemli bir katkı sağlayacaktır."

Atalay, alışveriş merkezinin Mart 2010'da kapılarını ziyaretçilerine açmasının öngörüldüğünü kaydetti.

BURSA'YA YENİ YAPI MARKET
Laroy Merlin Türkiye Genel Müdürü Pascal Lefebvre de Bursa'daki mağazanın Türkiye'deki ilk mağaza olacağını belirterek, bu nedenle Türkiye pazarına yeni gireceklerini söyledi.

Pazarı incelediklerini ve pazara göre "orijinal" olması hedeflediklerini dile getiren Lefebvre, dünya genelinde 236 mağazası 50 binden fazla çalışanı bulunan şirketin 2008 cirosunun 10,2 milyar avro olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Lefebvre, Leroy Merlin'in yapı market pazarında rekabeti artırması beklediklerini ifade ederek, Bursa'dan sonra İstanbul ve Ankara'da da mağaza için yer arayışlarına başlayacaklarını kaydetti.

CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay ise gelişme hedefi olan öncelikli bölgeler üzerinde çalıştıklarını ve Bursa'nın doğru adım olduğunu düşündüklerini söyledi.

Anatolium Bursa içinde açılacak 6 bin metre kare satış alanına sahip, 250-300 kişilik istihdam sağlayacak hipermarketin CarrefourSa'nın Bursa'daki 2. ve Türkiye'deki 27. hipermarketi olacağını bildirdi.
AA

İlgili haber

Anatolium Bursa AVM 2010 Mart'ta Bursa'da açılıyor!


Geri Dön