26 / 04 / 2024

ANFA'nın otopark sözleşmeleri iptal edildi!

ANFA'nın otopark sözleşmeleri iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile ANFA’nın üçüncü şahıslara kiraladığı rekreasyon alanlarındaki ve muhtelif yerlerdeki otoparklar ile hafriyat sahalarına ilişkin tüm sözleşmeleri iptaline karar verildi. 




Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Artık ANFA'nın işletmesini yaptığı otoparkları belediyeye bağlı BELTAŞ şirketi, Anpark sistemiyle işletecek.

 

YENİDEN İHALE EDİLECEK
Meclis, 2014 yılında 29 yıllık süre ve aylık 30 bin TL bedel ile ANFA’ya kiralanan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkım atıkları depolama ve geri kazanım sahalarının işletme hakkına ilişkin Meclis kararını ile birlikte iptal edilmesini onayladı.

 

Mecliste oy birliğiyle alınan karara göre hafriyat sahaları, Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın yetkilendireceği bir daire başkanlığına devredilecek, bu alanlar daire başkanlığı tarafından ihale usulü ile tekrar işletmeye verilecek.

 

KIZILAY’DAKİ BİNA ADALET BAKANLIĞI’NA DEVREDİLDİ
Kızılay’da daha önce Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nin bulunduğu bina, Adalet Bakanlığı’na devredildi. CHP ve MHP grubunun ret oyu verdiği karara göre Büyükşehir, bina karşılığında Hazine’den taşınmaz alacak. 


Geri Dön