18 / 04 / 2024

Ankamall AVM'nin yılbaşı süslemelerinde geri dönüşüm konsepti!

Ankamall AVM'nin yılbaşı süslemelerinde geri dönüşüm konsepti!

ANKAmall Alışveriş Merkezi bu yılki yılbaşı süslemelerinde geri dönüşüm konsepti kullanıldığı bildirildi



ANKAmall'den yapılan yazılı açıklamada, alışveriş merkezinin dört bir yanının 3 bin parçadan oluşan doğa dostu süslemelerle dekore edildiği belirtildi.

Yılbaşı süslemelerinde geri dönüşümlü malzemeler kullanıldığına işaret edilen açıklamada, "Geri Dönüşüm" temalı yılbaşı süslemelerini tasarımcılar, grafik dizaynırlar, iç mimarlardan oluşan 100 kişilik bir ekibin hazırladığı
ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Alışveriş merkezi içerisinde ağaçlar, uçan kuşlar, ışıklı toplar, geyikler, uçuşan karlardan oluşan bir vadi yaratıldı. Sanatçı Tünay Dinçkan origami sanatının bütün incelikleri kullanarak doğadaki canlıları alışveriş
merkezinin içine yansıttı. Çöp torbaları desenlere bezendi, fazla enerji tüketilmesin diye ışıklandırmalarda led lamba kullanıldı.

Kağıt, plastik gibi geri dönüşümlü malzemeler preslenerek küçültüldü, forma sokuldu. Cephe süslemelerinde plastik torbalar, ışıklar kullanıldı. İsrafa yol açmasın diye, önceki yıllarda kullanılan süslemeler onarılarak yenilendi."

Açıklamaya göre, hammadde ve enerji israfının önlenmesi, doğal dengenin korunması ve duyarlığını artırmak için üniversite öğrencilerine yönelik yapılan "yeşil olan kazansın" yarışmasında dereceye giren ekiplerin ürünleri de alışveriş merkezinin doğa dostu süslemelerinde yerini aldı.

-AVM MÜDÜRÜ CANBOLAT-
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ANKAmall Alışveriş Merkezi Müdürü Ozan Canbolat, yılbaşı süslemelerinde kullandıkları geri dönüşüm teması ile çevre duyarlığına vurgu yapmak istediklerini ifade etti.

Bundan böyle ANKAmall'ın bütün yılbaşı temalarında, farklı temalar kullanarak insani duyarlılıkların altını çizmek istediklerini belirten Canbolat, yıl içerinde de bu tür vurgulara sıkça yer vereceklerini kaydetti.
AA


Geri Dön