25 / 04 / 2024

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi gündeme geldi.



Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda ilginç öneriler de gündeme geldi.

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, açıldıktan kısa bir zaman sonra kapanan Wonderland Eurasia (Ankapark) projesinin kent dışında yüksek hızlı tren hattına taşınıp çevresinin de ‘kentsel dönüşüm rezervi’ olmasını önerdi. 

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Ankara Demetevler gibi risk oranı yüksek semtlerin bu tür dönüşüm rezervlerine taşınabileceğini dile getiren Tahir Tellioğlu, komisyonda şunları dile getirdi: “Kentsel taşıma modeli, rezerv alan açısından çok önemli. Ankapark’ın yanında mümkünse bir iki sosyal nitelikli kamu destekli proje yapalım ve orayı kentsel dönüşüm rezerv alanı olarak ilan edelim. Demetevler gibi bölgelerdeki emsal yoğunluğu çok olan yerleri dönüştürmemiz kendi içinde mümkün olmayacağı için, özel bir yasal düzenlemeyle oradaki oturan vatandaşlara durumu anlatalım. İşçi Blokları’nı biliyorsunuz, emsal 0.90. Onlar niye dönüşemiyor. Yani 4 şiddetinde bir depremde yıkılacak bina onlar. Emsal yoğunlukları da düşük. Oranın dönüşümü için bir rezerv alanı da gerekmez, kendi içerisinde çok tabii olarak dönüşebilecek bir bölge. Ayrıca parsel bazında değil ada bazında da dönüşebilecek bir yer.”

 

Ankara Büyükşehir'den Ankapark için 3.8 milyon TL bütçe!


Geri Dön