25 / 04 / 2024

Ankapark ihalesine teklif verilmedi!

Ankapark ihalesine teklif verilmedi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in "en büyük hayalim" dediği Ankapark projesinin ihalesi bugün düzenlendi. Proje için kimse teklif vermeyince ihalesi yine ertelendi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 29 yıllığına tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark için bugün ihale düzenlendi. 3. kere gerçekleşen ihale yine ertelendi. Dev parkı kiralamak için teklif verilmedi. Yeni ihale tarihi 2 Ağustos'ta.

Ankara’nın turizmine katkı sağlayacak Ankapark için ilk ihale 14 Haziran'da. Yapımına 2013'te başlanılan projenin ilk ihalesine katılan olmadığı için ertelenirken, ikinci ihale ise tek teklif veren Azeri firmanın dosyasındaki eksiklik nedeniyle iptal edilmişti.

 

Ankapark ihalesine teklif verilmedi!

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, parkın işletmeye verilmesi için üçüncü ihale bugün gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının 18. katında bulunan Encümen Salonu’nda düzenlendi. İhaleye teklif veren çıkmayınca ihale 2 Ağustos'a ertelendi. 

Ankapark alanının işletilmesi için 765 milyon 600 bin lira olarak istenmişti. İhaleye katılmak isteyenler için 5 bin TL karşılığında şartname almak zorunluluğu bulunuyordu.


Geri Dön