24 / 04 / 2024

Ankapark maliyeti

Ankapark maliyeti

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kapatılan Ankara Ankapark'ın maliyetine ilişkin bir açıklama yapan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankapark'ın kapısına kilit vuruldu! 

Melih Gökçek'in "Başkent'e yılda 10 milyon turist getirecek" dediği Ankapark, 750 milyon dolara mal olmuştu. Ankapark'a gelen giden olmayınca, kapısına kilit vuruldu...

Mansur Yavaş: Anka Park toplam 700-750 milyon dolara mal olmuş!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, canlı yayında soruları yanıtladı. Yavaş, "Anka Parkı'na karşı çıkmıştık. Net rakamını söyleyeceğim sizin televizyonunuzda. Yaptığımız araştırmalarda daha 200 milyon, arkasından 300, 400 dediler. Şu anda teftiş devam ediyor." dedi...

Ankapark'ın giriş kapısına 19 milyon TL mi harcandı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyar lira harcanarak AOÇ arazisine yaptırılan Ankapark'ın giriş kapısına, 19 milyon liraya harcandığı iddia edildi...

Ankapark'ın yapımı için 1.3 milyar TL harcandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark bütçesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Ankapark'ın yapımı için 2 milyar TL değil, 1.3 milyar TL civarında harcama yapıldığı ifade edildi.

Ankapark ihalesine teklif verilmedi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in "en büyük hayalim" dediği Ankapark projesinin ihalesi bugün düzenlendi. Proje için kimse teklif vermeyince ihalesi yine ertelendi.

Ankapark'ın maliyeti 801.3 milyon dolar oldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinde Ankapark'ın maliyetini açıkladı. Buna göre, Ankapark'ın maliyeti 801 milyon 288 bin 824 dolar şeklinde oldu.

Bir binanın inşaat maliyeti nedir?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan cetvelde tespit edildi. Buna göre, bir binanın inşaat maliyeti nedir?

Bina inşaat maliyeti hesaplama 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, 26 Ağustos 2015 tarihinde açıklandı. Peki, 2016 yılında inşa edilecek bir binanın maliyeti ne kadar olur? İşte bina inşaat maliyeti hesaplama 2016...

Bina inşaat maliyeti 1 yılda yüzde 7 yükseldi!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, bina inşaatı maliyet endeksi (BİME), 2015 yılı Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan 2015 yılı üçüncü çeyreğinde bina inşaat maliyeti 1 yılda yüzde 7 arttı.

KKTC'ye Su Temini Projesi'nin maliyeti 1.6 milyar!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "(Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi) Bunun maliyeti 1 milyar 600 milyon lira ama her şey onun için feda olsun. Daha güzel şeyler yapacağız" dedi.

Ankapark'ın yüzde 65'i tamamlandı!

Amerika'dan Çin'e dünyanın dört bir yanındaki temaparkların en büyüğü olan Ankapark'ta bin kişilik bir ekiple çalışmalar devam ediyor. Parkın yüzde 65'lik bölümü tamamlandı.

Ankapark'ta çalışmalar devam ediyor!

Amerika'dan Çin'e dünyanın dört bir yanındaki temaparkların en büyüğü olan Ankapark'ta bin kişilik bir ekiple çalışmalar devam ediyor. Parkın yüzde 65'lik bölümü tamamlandı.

Ankapark ne zaman açılacak?

ANKARA Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazi üzerinde inşaa edilen ve planı mahkeme tarafından iptal edilen Ankapark'ın açılışı muammaya dönüştü. Başkan Melih Gökçek, sosyal medya hesabından Ankapark'ın 'gelecek yıl bu zamanlar' açılacağını yazdı.

İskan belgesi maliyeti!

İnşaat çalışmalarının tamamlanmış olduğu bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için yapı sahibinin belediyeden iskan alması gerekiyor. İşte, iskan belgesi maliyeti!

İnşaatta saatlik işgücü maliyeti yüzde 2.4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2015 2. çeyreğine ilişkin işgücü maliyeti endeksi verilerine göre inşaat sektöründe artış oranı yüzde 2,4 oldu.

Bir evin inşaat metrekare maliyeti nedir?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 26 Ağustos 2015 tarihinde Resmi Gazete'de açıklandı. Peki, bir evin inşaat metrekare maliyeti nedir?

Betonarme bina metrekare maliyeti 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, meskenler için betonarme bina metrekare maliyeti 2016 nedir? Betonarme bina metrekare maliyeti nasıl hesapl

Çelik bina metrekare maliyeti 2016!

Binalar çelik, betonarme, yığma kagir, yığma yarı kagir, ahşap bina, taş duvarlı bina, gecekondu tarzı bina, kerpiç ve diğer basit binalar olarak sınıflara ayrılıyor. İşte çelik bina metrekare maliyeti 2016..

Ankapark maliyeti Haberi

Ankapark maliyeti

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde inşaatına başlanan ve 'Ankapark' olarak adlandırılan tematik parka ilişkin Gökçek ve sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Gazete Duvar'da yer alan habere  göre, 'Görevi kötüye kullanma' ve 'kamu malına zarar' suçunun işlendiği bildirilerek yapılan suç duyurusuyla ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Ankapark tasfiye edilmelidir, kamu zararı Gökçek’ten tazmin edilmelidir” diye konuştu.

Gökçek, yapım maliyetine ilişkin başlayan tartışmada Ankapark'a 750 milyon dolarlık yatırım yapılmadığını belirterek yapılan yatırımın 400 milyon dolar olduğunu katıldığı bir televizyon programında söyledi.

 

'Gökçek açıklamalarıyla mali olarak işin vehametini ortaya koymuştur'


Ankapark nedeniyle ortaya çıkan kamu zararının Gökçek’ten tanzim edilmesini talep eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, suç duyurusuna ilişkin...