26 / 04 / 2024

Ankapark'ın yapımı için 1.3 milyar TL harcandı!

Ankapark'ın yapımı için 1.3 milyar TL harcandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark bütçesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Ankapark'ın yapımı için 2 milyar TL değil, 1.3 milyar TL civarında harcama yapıldığı ifade edildi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankapark bütçesine ilişkin verdiği cevapta Ankapark'ın yapımı için 2 milyar TL değil, 1.3 milyar TL civarında harcama yapıldığını açıkladı.

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Ankara'nın Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında polemiğe neden olan Ankapark projesi şimdi de belediyenin yanıtıyla gündeme geldi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in Ankapark bütçesi ile ilgili sorusuna Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Ankapark'ın yapımı için 2 milyar TL para harcandığı gerçeği yansıtmamaktadır. 1.3 milyar civarında belediyemiz bütçesinden harcama yapılmıştır."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın 21 Kasım 2017 günü bir gazeteye verdiği röportajda şu ifadeler yer aldı: "2 milyar civarında para harcanmış" şeklindeki açıklamasını hatırlatan CHP'li Emir, "AKP döneminde pek çok defa ‘Bu kadarına da pes' dediğimiz şeye tanık olduk ama belediyenin, başkanını yalanladığı bir örneği ilk kez yaşıyoruz" dedi. Türkiye'nin başkentinde başkanı ayrı, çalışanları ayrı açıklamalarda bulunan bir belediye söz konusu olduğunu belirten Emir, "Ya hafızamızla dalga geçiyorlar ya da gerçekten birbirlerinden haberleri yok. Her iki durumda da tablo vahimdir. Ankaralı şimdi kime inanacak?"

Ankapark 25 Mart'ta açılıyor!


Geri Dön