26 / 04 / 2024

Denizli Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye basıldı!

Denizli Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kentin geleceği için hayati öneme sahip olacak Acıpayam Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye bastı. 



Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Kurulu 2019 yılı 1. Olağanüstü Toplantısı gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın başkanlık yaptığı toplantıda, Büyükşehir DESKİ tarafından DSİ'ye yaptırılacak ve Acıpayam, Serinhisar ve bağlı mahalleleriyle beraber Cankurtaran Mahallesi'ne kadar olan bölgenin içme suyu sorununu çözecek Acıpayam Akdere Barajı konusu görüşüldü.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, DSİ’nin Büyükşehir DESKİ adına yapacağı baraj ayrıca tarımsal sulama ihtiyacına da cevap verecek. Baraj ile birlikte içme suyu arıtma, terfi istasyonları, su depoları ve şebeke imalatını da yapılacağı bildirildi. Barajın DSİ tarafından yapılıp tamamen işletmeye alındıktan sonra Büyükşehir DESKİ'ye teslim edeceği, 100 milyon TL'ye mal olacak dev yatırımın ödemesinin ise bu andan itibaren faizsiz olarak 30 yıl eşit taksitle yapılacağı belirtildi.


Geri Dön