19 / 04 / 2024

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri yarın başlayacak. 



İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Güzeltepe Mahallesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar başlıyor. Geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yapan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşüm çalışmaları duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

İzmir Çiğli de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu projeden bir kazancının olmadığını söyleyen Soyer, aksine Büyükşehir’e ait 30 dönüm araziyi de Güzeltepe’nin kentsel dönüşümü için tahsis ediyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de mahallenin 30 senedir kentsel dönüşüm beklediğini belirterek “Projenin içerisinde pazaryeri, kreş, düğün salonu gibi çok amaçlı kullanılabilecek bir sosyal tesis çalışması olacak. Aynı zamanda Güzeltepe’nin kendine ait bir Cemevi de olacak. Ne kadar hızlı hareket edersek ne kadar hızlı uzlaşırsak, o kadar hızlı ev sahibi olacağız” şeklinde konuştu. Toplantıda  İzmir  Büyükşehir Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Arzu Özçelik de sunum gerçekleştirdi. 7 farklı tipte konut seçeneğinin sunulacağını açıkladı. Uzlaşma görüşmeleri yarın.

İzmir Çiğli de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

“YÜZDE YÜZ UZLAŞMA”

Başkan Tunç Soyer, Karabağlar Uzundere, Konak Ege ve Ballıkuyu, Karşıyaka Örnekköy, Gaziemir Aktepe ve Emrez ve Çiğli Güzeltepe mahallesinde, yani İzmir’in 6 farklı bölgesinde, toplamda 248 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini, şimdiye kadar tüm bu kentsel dönüşüm alanlarında 2 bin 200 bağımsız birimin inşaatına start verdiklerini vurguladı. Soyer, şu açıklamalarda bulundu:

“Hak sahiplerinden 345 bin metrekare tapu devrini aldık. Yaklaşık 1000 bağımsız bölümün anahtar teslimini yaparak mülkiyet tapusu ile hak sahiplerine teslim ettik. İZBETON ile bin bağımsız birimin yapımı için protokol imzaladık. 1.218 bağımsız birimin kat karşılığı ihalesini yaptık. Yaklaşık 4 bin 600 bağımsız bölümün de tüm uzlaşma, devir, tapu ve imar uygulamalarını tamamlayarak yapım ihalesine hazır hale getirdik. Çiğli Güzeltepe’de İmar Planı’na aykırı yapılaşmış 287 yapı, 295 bağımsız birim bulunuyor ve yaklaşık 1200 kişi ikamet ediyor. Burada ilgili yasa ve mevzuata göre hak sahipliklerini belirledik ve bölgenin paylaşım modelini oluşturduk. Gururla ifade etmeliyim ki 'uzlaşma ve yerinde dönüşüm' ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de de yüzde yüz uzlaşma sağlama hedefiyle çalışmalarını tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim yegâne gayem; İzmir’deki herkesin refahını artırmak ve bu refahın, adil biçimde paylaşımını sağlamak.”

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön