26 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı'nın yapımı için start verildi!

Karşıyaka Stadı'nın yapımı için start verildi!

Belediyelerin engellerine rağmen Karşıyaka Stadı'nın yapımı için start verildi. Mayıs başında yıkım başlıyor.Önümüzdeki hafta sonu Mayıs ayı başında Yalı Stadı'nın yıkımına başlanacak.



Belediyelerin engellerine rağmen Karşıyaka Stadı'nın yapımı için start verildi. Mayıs başında yıkım başlıyor. Karşıyaka İlçe Stadı'nın 15 bin kapasiteyle yenileme ihalesini alan Ali Acar İnşaat, hafta içinde kulübe yazı göndererek Yalı Tesisleri'nin 1 hafta içerisinde boşaltılmasını istedi. İnşaat firması ile görüşen kulüp yetkilileri hazırlıksız olduklarını, yıkımın ilk olarak stattan başlatılmasını, bu süre içerisinde idari binaları boşaltabilecekleri talebinde bulundu. İnşaat firması da kulübün isteğine olumlu yanıt verdi. Önümüzdeki hafta sonu Mayıs ayı başında Yalı Stadı'nın yıkımına başlanacak. İnşaat firması yetkilisi Hasan Çaboğlu olayı doğrularken, "Önümüzdeki hafta sonu yıkım başlıyor. Tribünlerin 1 haftada biter. Tribün yıkımını hallettikten sonra önümüz açılıyor. Tribünler yıkıldıktan sonra stadın temelini de atabiliriz. Tribünlerden sonra idari binalar boşaltılmış olursa onların yıkımına da geçeceğiz. Herhangi bir engel çıkmazsa 1.5 yıl içinde stat hazır olacak" diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Karşıyaka'ya yapılacak 15 bin kişilik Yalı Stadı İzmir'de son aylarda sürekli kent gündemini meşgul ediyor.  İzmir  Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyeleri'nin tüm engellemelerine rağmen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Karşıyaka Spor Kulübü'nün hayali olan stat projesini gerçekleştirmek için ilk adımı attı. Bu aşamaya gelene kadar Karşıyaka Belediyesi, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve stat etrafındaki çevre sakinleri ihalenin iptali için dava açmıştı. Açılan davalarla stat inşaatı engellenmek istendi. Tüm engellemelere rağmen Gençlik ve Spor Bakanlığı 15 bin kişilik stadın yapımı ile ilgili ruhsat sorununu Şehircilik Bakanlığı nezninde çözmüş, Karşıyaka Belediyesi'ne istimlak bedeli olan 9 milyon lirayı yatırmıştı. Böylece stadın yapımı için herhangi bir engel kalmamıştı. 


'TESİSLERİ BOŞALTIN' 

Karşıyaka İlçe Stadı'nın 15 bin kapasiteyle yenileme ihalesini alan Ali Acar İnşaat, geçtiğimiz günlerde kulübe yazı göndererek Yalı Tesisleri'nin 1 hafta içerisinde boşaltılmasını istedi, şubeleri ortada kalma korkusu sardı. Tenis şubesi, gazetelere ilan vererek mağduriyetin giderilmesini istedi. İnşaat firması ile görüşen kulüp yetkilileri hazırlıksız olduklarını, yıkımın ilk olarak stattan başlatılmasını, bu süre içerisinde idari binaları boşaltabilecekleri talebinde bulundu. İnşaat firması da kulübün isteğine olumlu yanıt verdi. 


YIKIM MAYIS BAŞINDA 

Önümüzdeki hafta sonu Mayıs ayı başında Yalı Stadı'nın yıkımına başlanacak. İlk olarak stat tribünleri yıkılacak. Tribünlerin yıkımının bir hafta 10 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Tribünler yıkıldıktan sonra idari binalar boşaltılmış olursa onların yıkımıyla devam edilecek. Ali Acar İnşaat firması yetkilisi Hasan Çaboğlu olayı doğrularken, "Önümüzdeki hafta sonu yıkım başlıyor. Tribünlerin 1 haftada biter. Tribün yıkımını hallettikten sonra önümüz açılıyor. Tribünler yıkıldıktan sonra stadın temelini de atabiliriz. Tribünlerden sonra idari binalar boşaltılmış olursa onların yıkımına da geçeceğiz. Herhangi bir engel çıkmazsa 1.5 yıl içinde stat hazır olacak" diye konuştu. 



Sabah 


Geri Dön