28 / 03 / 2024

Ankapark maketi Emitt'in gözdesi oldu!

Ankapark maketi Emitt'in gözdesi oldu!

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerini ağırlarken, Fuar'daki en büyük ilgi çeken noktalardan biri de Ankara standı oluyor.




Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da düzenlenen uluslararası turizm fuarı EMITT’te,Başkent'i dünyaya tanıtıyor. 


Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerini ağırlarken, Fuar'daki en büyük ilgi çeken noktalardan biri de  Ankara  standı oluyor. 


Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Ankara Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Ankara Kalkınma Ajansı ve ilçe belediyelerinin dev Ankara alanındaki stantları, ziyaretçilerle dolup taşıyor.


-ANKAPARK MAKETİ, YİNE FUARIN GÖZDESİ

Büyük bir alanda kurulan Ankara standının ilk günkü ziyaretçileri, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ankara Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt oldu. Ankara'daki faaliyetlere ilişkin bilgi alan Bakan Ünal ve Kurt, daha sonra stantlarda sergilenen ürünleri inceledi. 

Standı ziyaret eden Sudan Turizm Bakanı Dr. MohamedAbuzaid Mustafa da yetkililerden bilgi almasının ardından,ebru sanatçılarının yer aldığı standı ziyaret etti. Burada “ebru” yapan Bakan Mustafa, daha sonra gezisine devam etti. 


Ankara Kalesi’nin surları önünde Ankara Evi’nde ziyaretçilerin ağırlandığı ve Başkent’in güzelliklerinin sergilendiği Ankara standının ve fuarın gözdesi de yine dev ANKAPARK maketi oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren dünyanın en büyük temaparkının maketi, ziyaretçilerin yoğun ilgi ve beğenisini çekti. 


Fuar’da, Büyükşehir Belediyesi standına ilişkin bilgiler veren Tanıtım, Araştırma ve Belediye İçi Ulaşım Dairesi Başkanı Recep Tezcan, “20. EMITT Turizm Fuarı’nda,Başkent Ankara’nın güzelliklerini tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.Ankara’nın simgesi olan seğmenler de stantta isteyenlerle fotoğraf çektirdi.

Kızılcahamam, Altındağ, Haymana, Keçiören, Nallıhan, Evren, Güdül gibi ilçe belediyeleri de yöresel yiyeceklerini ve el sanatlarının tanıtımını aynı stantta sürdürdü.



Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön