18 / 04 / 2024

Erbil Türk otel yatırımcılarının gözdesi oldu!

Erbil Türk otel yatırımcılarının gözdesi oldu!

Kuzay Irak'ın Erbil şehri otel yatırımcılarının gözdesi oldu. Oda fiyatlarının 300 dolar seviyesinden başladığı kentte Dedeman, Rixos, Divan, Greenpark, Alkoçlar ve Besel Tekstil, otel yatırımı yapmak için düğmeye bastı        



Son dönemde çektiği yatırımlardan dolayı Yeni Dubai' olarak lanse edilen Kuzey Irak'ın Erbil şehri, müteahhitlik kadar otel yatırımcılarını da cezbediyor. Özellikle rezidansların ve birbirinden lüks apartmanların inşa edildiği petrol zengini bölgedeki yatırım hareketliliği otel işletmecilerinin de dikkatini çekti. Bölgedeki otel açığından dolayı gecelik konaklama fiyaüan 300 dolardan başlıyor. şžehirdeki potansiyeli gören Dedeman, Rixos, Divan, Greenpark, Alkoçlar ve Besel Tekstil'in aralarında bulunduğu Türk otel işletmecileri yatırım yapmak için düğmeye bastı. Divan 100 milyon dolarlık oteli haziranda açıyor Divan Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Dr. Faik Öztunç, bölgenin Türkiye'ye yakınlığı, Avrupalı ve Amerikalı pek çok şirketin bölgeye yatırım yapma isteği içinde olması ve çok sayıda Türk markasının böl ¬gede her geçen gün artması nedeniyle Er-bil'e gittiklerini söyledi. Erbil'in potansi ¬yelinin çok büyük olduğunu anlatan Öztunç, 'Divan Otelimiz Divan Erbil ismi ile Erbil şehrinde olacak. Otel 234 odalı olup, Haziran 2011'de faaliyete geçecek' dedi. Erbil'deki yatırımın Elegan Group tarafından yapıldığını, kendilerinin ise Elegan Group'la yapılan işletmecilik anlaşması ile oteli işleteceklerini ifade eden Öztunç, 'Otelin yatırım tutarı yaklaşık olarak 100 milyon dolar seviyesinde' dedi.

Dedeman, Erbil ve Süleymaniye'yi düşünüyor Dedeman Hotels & Resorts International da Kuzey Irak'ta hizmet vermek için çalışma başlattı. Grubun hedefinde bölgede otel açmak bulunuyor. Dedeman Hotels & Resorts International İş Geliştirme Direktörü Asım şžahinoğlu, 'Bölgede yeni otel için çalışmalarımızı başlattık. Erbil ve Süleymaniye şehirlerinde işletme anlaşması ile hizmet vermek amacıyla bazı yatırımcı firmalarla görüşme içerisindeyiz, önümüzdeki dönemde yeni otel haberlerimizi paylaşabiliriz' açıklamasını yaptı.

Bu bölgenin savaş sonrasında yeniden in-şaa sürecine girdiğini ifade eden şžahinoğlu, 'Gelişen bu coğrafyaya olan ilgi her geçen gün artıyor, bu da beraberinde turizmin gelişmesi sürecini hızlandırıyor. Bu sebeple turizm konusunda henüz çok bakir olan Kuzey Irak'ın yeni otel zincirleri için çok elverişli biı bölge olduğunu düşünüyoruz' dedi. Green Park, Erbil'de yer bakıyor The Green Park Grubu Genel Müdürij Mehmet Zeki Ünal da Erbil'de otel açma hedefleri olduğunu açıkladı. Erbil'de en düşül oda fiyatının 200-300 dolardan başladığını belirten Ünal, halen Rixos, Dedeman, Divan Hilton'un orada otel yatırımlarına hız verdi ğini belirterek, 'Biz de bölgedeki yerimiz al mak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde yeı bakmaya gideceğiz' açıklamasını yaptı.
Dünya/Leyla İlhan


Geri Dön