29 / 03 / 2024

Ankapark nerede, ne zaman açılacak?

Ankapark nerede, ne zaman açılacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından " En büyük projemiz " sözleriyle lanse edilen Ankapark nerede, Ne zaman açılacak? İşte bu soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz...



Ankarapark projesi, TEMA PARK ve DOĞAL YAŞAM PARKI olmak üzere iki bölümden oluşuyor. 1.200.000m2'lik arsa alanı züerinde yükselen Ankapark projesinde 16 bin 100 metrekare kapalı alan ve 1 milyon 46 bin 600 metrekare açık alan ve 70 bin metrekare çelik çadırların bulunduğu alan bulunuyor.


Ankapark ne zaman açılacak?


Ankapark ne zaman açılacak sorusuna göre projenin açılışı dün gerçekleştirildi.  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankapark temapark projesinin şantiyesinin Mart ayında ziyaretçilerin denetimine açılacağını ve Ağustos ayında da resmi açılışın yapılacağını açıklamıştı. 



Ankapark nerede?


Ankapark nerede sorusunun cevabını aşağıdaki videodan öğrenebilirsiniz.



<#video>



Açık alanlardaki ünitelerden bazılarına ilişkin detaylar aşağıda belirtildiği gibi olacaktır.


- Tema Park içerisinde 10.000 m² alanı kapsayan Anadolu Bulvarına paralel 900 m ray uzunluğuna sahip ve 35 m yüksekliğe ulaşabilen Türkiye içerisinde ve Orta Doğuda ülkeleri arasında ilkler listesinde yer alacak Roller Coasterbulunacaktır.


- Tema Park alanında 75 m yüksekliğinde, düşme ve yükselme hareketi yapacak adrenalin yüklü Kule Modeli eğlence ünitesi yer alacaktır.


- Tema Park alanında Türkiye’de bir ilk olacak 2100 m² alana sahip, yüksekliği 30 m olan Uçan Sinema yer alacaktır. Bu uçan sinema 160ºküresel özel metal ekranda gösterilecek özel bir film şöleni ile farklı bir deneyim sunacaktır. 


- Tema Park alanında 100.000 m²  liksu yüzeyine sahip dev gölet ile birlikte kurgulanacak Jet Ski Coaster Ankara turizmine renk katacaktır. Tren başına anlık kapasitenin 16 yolcu olması beklenmektedir. 


- Tema Park alanında 10.000 m²  lik alana sahip Rafting Sahasıyer alacak olup Ankara turizmi açısından bir ilk olacaktır.


- 15 adet dinazor en küçüğü 4 metre en büyüğü 11 m parkın genelinde insanları karşılayacaktır.


Kapalı (kışlık) alanlar ise, yazın açılabilecek şekilde çelik yapı ile çözüme kavuşacaktır. Bu Çelik Konstrüksiyon Çadırlar 70.000 m²  lik alan kaplamaktadır. Çadırlar, fonksiyonlarına göre 3 gruba ayrılmıştır:



Dinozor Grubu:  Toplamda 20.000 m² lik alan kaplamaktadır.


- 3 adet çadır “Dinozor oyun alanı / sineması / restoranı, Dinozor ormanı, Dinozor Müzesi” olmak üzere dinozor ile ilişkilendirilmiş ve her bir çadırda dinozorla ilgili başka bir faaliyet işlenmiştir. 240 adet iç ve dış mekanda konumlandırılacak model dinazor maketi yer alacaktır.Bu dinazorlardan 70 m uzunluğunda ve 21 m yüksekliğinde,  olacak t-rex dinazor modeli parka gelen ziyaretçileri karşılayacaktır.


- Çocuk Oyun Grubu: Toplamda 20.000 m² lik alan kaplamaktadır.


- Ana yaya yolu boyunca ilerlerken bir başka çadır grubu çocuk oyun grubu yer alacaktır. Bu alt nüvede ise faaliyetler tamamıyla çocuklara göre tasarlanmış ve yerleştirilmiştir.Alanda 10.000 ve 5000 m²  lik toplamda 15.000 m2 lik alanda son teknolojiye sahip çocuk oyun grupları yer alacaktır. 5000 m2 lik çocuk su oyun grubu ise aqua park niteliğinde olup çocukların ve ebeveynlerin beğenisine sunulacaktır.



Yetişkin Grubu:  Toplamda 30.000 m² lik alan kaplamaktadır.


- Bir başka çadır grubu ise dijital dünya ile ilişkili olacak olup; lazerli atış oyunu, dijital oyun çadırı ve oto robot gibi çadırları kapsayacaktır.


- Dijital oyun alanında toplam 10.000 m² kapalı alanda 400 adet son teknoloji ürünü atariler yer alacaktır.


- Lazerli atış oyununda yetişkinlerin beğenisini kazanmış paintball oyunu lazerli silahlarla oynanacak, bölgenin temasına uygun olarak katılımcıların kendilerini uzak gelecekte hissetmelerini sağlayacaktır. Bu çadır 5000 m²  lik , 80 m açıklıkla geçilen 550 ton çelik kullanılan mühendislik harikasıdır.Yapımı bitmek üzeredir.



DOĞAL YAŞAM PARKI


- 940.000 m² alan kaplamaktadır. Alan kıtalara ayrılarak, bu kıtaların özelliklerini yansıtacak şekilde temalandırılacaktır. Toplamda 53.790 m² kapalı alan bulunacaktır.


- Türkiye 'de ilk safari alanı olarak yer alacaktır.


- 2 yıl içerisinde mevcut hayvanat bahçesinde ve Türkiye'de olmayan birçok tür bulundurulacaktır.


Geri Dön