28 / 03 / 2024

Ankapark projesini Danıştay durdurdu!

Ankapark projesini Danıştay durdurdu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankapark projesine Danıştay'dan durdurma kararı çıktı. Peki Ankapark projesi neden durduruldu? Danıştay, Ankapark'ı hangi gerekçelerle durdurdu? İşte Ankapark tema park projesinin son durumu...



30 Mart yerel seçimlerinde Melih Gökçek'in 'En büyük projem' dediği Ankapark'a, Danıştay'dan durdurma kararı geldi.


Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığına devredilen hayvanat bahçesinin yerine yapılmasına başlanılan ANKAPARK’a Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çeşitli odaların “Atatürk’ün mirası talan ediliyor” gerekçesiyle açtığı davada Danıştay 14. Dairesi’nin 2012/10367 esas sayılı dosyasında 10.07.2014 Tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verdi. 


Ankapark nerede? Öğrenmek için tıklayın!


Danıştay 14. Dairesi kararında AOÇ Müdürlüğü tarafından devredilen hayvanat bahçesinin 29 hektarlık bir alanı kapsadığını, ancak proje için 217 hektarlık bir alanın yenileme alanı ilan edildiği ve bu alanın mutlak tarım arazisi olduğunu belirtti. 


Ankapark'ta neler var? Öğrenmek için tıklayın!



'Zemin yumuşak dev oyuncaklar tehlikeli'


Danıştay 14. Daire, verdiği kararda ANKAPARK’ta yapılması planlanan dev oyuncakların tarım toprağı olan arazide zeminin yumuşak olması nedeniyle tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. 


Ankapark şantiyesi 15 Mart'ta ziyarete açılmıştı! Detaylar için tıklayın!



Radikal Gazetesi'nde Fatih Yağmur'un haberine göre; kararda, Atatürk’ün çiftlik olarak kullanılması amacıyla miras bıraktığı arazinin 2023 Ankara Vizyon planında “Ankara’nın ciğerleri” olarak planlandığı, ancak alanın amacına aykırı olarak yapılanmaya açıldığı gerekçeleriyle hayvanat bahçesinin ANKAPARK’a dönüştürülmesinde kamu yararı olmadığı belirtildi. 


Ankapark görselleri için tıklayın!


Bu gerekçelerle Danıştay 14. Daire, hayvanat bahçesini yenileme alanı olarak ilan eden Bakanlar Kurulu Kararının yürütmesini durdurdu.


Ankapark projesinde son durumu öğrenmek için tıklayın!


Geri Dön