18 / 04 / 2024

Ankara 1. OSB'deki 1.4 milyar dolarlık yatırıma taş ocağı engeli!

Ankara 1. OSB'deki 1.4 milyar dolarlık yatırıma taş ocağı engeli!

Ankara Sanayi Odası 1. OSB’nin genişletilmesi için önerilen araziye bakanlık onay verdi. ASO , 1.4 milyar dolarlık yatırım kararı almasına rağmen arazide faaliyet gösteren “taş ocağı” projeyi kilitledi.



ASO 1. OS B’nin genişletilmesi için önerilen araziye bakanlık onay verdi. ASO , 1.4 milyar dolarlık yatırım kararı aldı. Ancak arazide faaliyet gösteren “taş ocağı” projeyi kilitledi.


Ankara Sanayi Odası (ASO), 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) firmaların yatırımlarını bölgede büyütmek istemesi üzerine kolları sıvadı. Altyapısının inşası 1.4 milyar dolar olan yatırım için 10 milyon metrekarelik arazi talebinde bulunan ASO, bölgenin büyüyebileceği arazi konusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşmelerde bulundu. Görüşmeler sonucunda OSB'nin istediği Yeniçimşit tarafında kalan araziyi bakanlık uygun gördü. Sanayiciler daha sonra ise kendilerine uygun görülen arazide hiç beklenmedik bir engelle karşılaştı. Bu engel ise ödenmemiş ruhsat bedelleri sebebiyle devlete borcu olmasına rağmen arazide varlığını sürdüren bir taş ocağıydı…


"TOP MADEN İŞLERİNDE "

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile görüşmelerde bulunarak talebimizi kendisine ilettik. Arazi seçim komisyonları toplandı, yer konusunda bölgemizin Yeniçimşit tarafında kalan arazide karar kılındı. Bakanlık da bu araziyi uygun görüldü. Şuan araziye yapılacak yatırımın ve başlanacak altyapı çalışmalarının önünde tek engel bir taş ocağı. Bunun çözümü için gerekli görüşmelerimizi yaptık, top Maden İşleri Daire Başkanlığı'nda" dedi.


'ÖDENMEYEN RUHSAT PARASINI BİZ VERELİM'

Taş ocağının ödenmemiş ruhsat bedelleri sebebiyle devlete borcu olduğunu ifade eden Özdebir, "Projemizi hayata geçirmemiz için taş ocağının ödemediği ruhsat bedellerini de ödemeye hazırız. Ortadaki borç kapansın, bürokrasi de hızlansın. Bu sorunun çözülmesiyle altyapı çalışmalarımıza hemen başlayabiliriz. Şuan 2 milyon metrekarelik yatırım talebimiz hazır bekliyor. Arazi sorununun çözülmesiyle birlikte kararlılığımızı, ciddiyetimizi gören diğer yatırımcılar da yatırım yapmak üzere hareket geçecektir" dedi. Türkiye'nin kritik bir dönemde geçtiğini ve bu dönemde yaşanan ekonomideki sıkıntının panzehirinin yatırımlara devam edebilebilmesi olduğunu vurgulayan Özdebir, "Biz de ASO olarak yatırım fırsatları yaratıyor, yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmeye çalışıyoruz. Şimdi de inşallah bu sorunun çözümüyle birlikte 1. OS B'yi 10 milyon metrekare daha büyüteceğiz. Bu 10 milyon metrekare alana da 1.4 milyar dolar yatırım yapacağız. Üstelik bu 1.4 milyar dolarlık arazi yatırımlarının üzerine sanayici yatırımcılar da gelecek" şeklinde konuştu.


Sabah


Geri Dön