26 / 04 / 2024

Ankara 1071 Malazgirt Bulvarı'na ses duvarı yapılacak!

Ankara 1071 Malazgirt Bulvarı'na ses duvarı yapılacak!

Büyükşehir, aykırı gösteriliyor. seslere rağmen rekor sürede tamamladığı Malazgirt Bulvarı'na araç sesini yok etmek için ses duvarı yapacak



Odtü Yolu olarak da bilinen 1071 Malazgirt Bulvarı'nın yapımı esnasında "ağaç kesiliyor" yaygarası ile sokağa dökülen marjinal gruplar, CHP'li milletvekilleri ve meslek odaları yolun yapılmaması için kenti adeta ateşe vermişlerdi. Tüm bu aykırı seslere rağmen 4 ay gibi rekor bir sürede yolu tamamlayarak Ankaralıların hizmetine açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de yolda oluşan araç seslerini en aza indirmek için çalışmalara başladı. Bölgedeki apartmanlarda yaşayan vatandaşların araç seslerinden rahatsız olmaması için Avrupa'dan ses bariyeri teknolojisini getiren Büyükşehir Belediyesi 255 metre uzunluğunda alüminyum ses bariyeri ve 475 metre uzunluğunda duvar kaplamalı ses bariyeri yapacak. 


AVRUPA'DA UYGULANIYOR 

Bölgede yaşayan vatandaşların daha sessiz ve huzurlu bir ortamda yaşaması için "ses bariyeri" projesini hayata geçireceklerini belirten  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, "Dikmen istikametine giderken Konya yolu ayrımına gelmeden sağlı sollu toprakarme duvar yüzeyine ve üzerine inşa edilecek olan ses duvarı Avrupa'daki önemli yollarda da uygulanmakta. Bu proje sayesinde 1071 Malazgirt Bulvarı'ndaki araç sesini yüzde 80 oranında azaltarak bölgede yaşayan vatandaşlara daha sessiz bir ortam sağlamayı hedefliyoruz. Avrupa'dan getireceğimiz teknolojinin çalışmalarına yakın zamanda başladıktan 120 gün içinde bitirmeyi planlıyoruz. Projenin yaklaşık maliyeti 1 milyon 600 bin TL civarında" dedi. Malazgirt Bulvarı'ndan günde 90 bin civarında aracın geçiş yaptığı belirtiliyor. 


PEK ÇOK ENGEL AŞILARAK YAPILDI

Rekor sürede inşa edilerek cumhuriyet tarihine geçen dev bulvarın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yapmıştı. Erdoğan'ın, "Engelleri aşarak inşa edilmiş bir proje"dediği 1071 Malazgirt Bulvarı şu anda Ankara'nın en önemli bulvarlarından birisi olarak gösteriliyor.



Sabah


Geri Dön