18 / 04 / 2024

Ankara 19 Mayıs Stadı kapanıyor!

Ankara 19 Mayıs Stadı kapanıyor!

Ankara 19 Mayıs Stadı, Türkiye'nin gündemine oturdu



Çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalan 74 yıllık stattan futbol maçları, AKŞAM Gazetesi'nin yayını üzerine alınıyor. Ankaragücü ve Gençlerbirliği, bundan böyle maçlarını ASAŞ Yenikent Stadı'nda oynayacak. Yeraltı sularının stat temellerine doğru kayması, beton ömrünün sona ermesi ve çevrede oluşan çöküntüler, yetkilileri harekete geçirdi. Tüm bu olumsuzluklara bozulan zemin de eklenince, Turkcell Süper Lig maçları başka bir stada kaydırıldı.

'YENİ STAT YAPMAYA HAZIRIM'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 19 Mayıs Stadı'nın ömrünü tamamladığını belirterek, 'Belediye olarak biz yeni stadı yapmaya hazırız. Projemizi de hazırladık. Artık potansiyel bir tehlike oluşturan stadın yıkılıp, yenisinin yapılması gerekiyor' diye konuştu. Ankaragücü'nün genç Başkanı Ahmet Gökçek ise 19 Mayıs Stadı'nda maç oynanmasının cinayetle eşdeğer olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

RİSKLİ STATLAR LİSTESİNDE
'GÜNÜMÜZ modern futbolunda böyle bir stat olmamalı. Hem maça gelen taraftarların can güvenliği için bir tehlike oluşuyor, hem de kötü zemin nedeniyle futbolcuların sağlığı açısından bir risk taşıyor.  Ankara  19 Mayıs Stadı hemen yıkılmalı ve modern çağa uygun, riskleri ortadan kaldıran yeni stadın inşasına başlanmalı.' Ankara 19 Mayıs Stadı'nın, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'riskli statlar' listesinde yer aldığı öğrenildi. Sezon başında istenilen güvenlik sertifikasını veremeyen Ankara'nın yanı sıra Tokat, Hatay ile Kırıkkale de riskli ve tehlikeli statlar arasında. 19 Mayıs Stadı'ndaki tehlikeyi AKŞAM Gazetesi aracılığıyla öğrenen Türkiye Futbol Federasyonu, bu hafta oynanacak maçları, ASAŞ Yenikent Stadı'na kaydırdı.

MİLLİ BAYRAMLAR NE OLACAK?
STAT sadece futbol müsabakalarına ev sahipliği yapmıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gösterileri de 19 Mayıs Stadı'nda gerçekleştiriliyor. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği bu gösteriler için şimdi yeni arayış başladı.
Akşam/ Murat Tarhan

İlgili haber

Ankara 19 Mayıs Stadı çöküyor!


Geri Dön